AcasăAfaceriDiamant de 101 carate: cel mai scump obiect ce poate fi cumpărat...

Diamant de 101 carate: cel mai scump obiect ce poate fi cumpărat cu monede digitale

Casa de licitații internaționale Sotheby’s va accepta vineri plata în Bitcoin sau Ether la vânzarea unui diamant de 101,38 carate în Hong Kong, marcând o altă etapă importantă în adoptarea criptomonedelor.

Vânzarea diamantul impecabil în formă de pară ar putea aduce până la 15 milioane de dolari, cel mai scump obiect fizic oferit vreodată public pentru cumpărare cu criptomonede, potrivit Sotheby’s.

Josh Pullan, director general al diviziei globale de lux a Sotheby’s, a declarat că există o cerere tot mai mare de pietre prețioase, de la o „generație mai tânără, nativă digital, mai ales în Asia”.

Casele de licitații acceptă din ce în ce mai mult criptomonede pentru plată, Phillips oferind o piesă de la artistul de stradă Banksy luna trecută pentru Ether sau Bitcoin. Christie’s a permis, de asemenea, plata în Ether pentru un set de opere de artă digitale în februarie.

George Bak, consilier de artă și curator al Muzeului de Artă Digitală Contemporană din Elveția, specializat în tehnologii blockchain, spune că mulți directori ai caselor de licitații au fost surprinși de interesul fervent al colecționarilor care doreau să plătească în criptomonedă.

„Mulți oameni s-au îmbogățit foarte repede din volatilitatea pieței criptografice din ultimul an, așa că au o dispoziție mare de cheltuieli”, a explicat Bak.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
175 afisari

1 COMENTARIU

  1. F multa reklama ,numai un idiot ar da un diamant cu valoare fizica pe o valoare volatila [efemera ] !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger