AcasăAfaceriDEZASTRU cu Bitcoin: piaţa a căzut dramatic! Investitorii sunt disperaţi. Iată motivele...

DEZASTRU cu Bitcoin: piaţa a căzut dramatic! Investitorii sunt disperaţi. Iată motivele prăbuşirii!

bitcoinDEZASTRU cu Bitcoin: piaţa a căzut dramatic! Investitorii sunt disperaţi. Iată motivele prăbuşirii!

Piaţa monedelor virtuale Bitcoin s-a prăbuşit! A scăzut vineri cu până la 5%, la cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie, pe fondul evoluţiei negative a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în SUA.

Bitcoin a coborât până la 40.938 dolari pe unitate, un nivel minim după data de 29 septembrie, fiind ulterior tranzacţionată în declin cu peste 3%, la 41.704 dolari pe unitate, după date mixte de pe piaţa americană a muncii.

Şi revoluţia din Kazahstan e de vină

Kazahstanul este a doua cea mai mare forţă din lume când vine vorba de minarea de bitcoin. Momentul în care internetul a fost oprit a adus o lovitură puternică la nivelul reţelei bitcoin.

Datele agregate de Ycharts.com arată că puterea de minare a bitcoin, aşa-numitul „hash rate”, a scăzut cu 13,4% în doar câteva ore, de la un nivel de circa 205.000 petahash pe secundă la un nivel de 177.330 petahash pe secundă.

Kazahstanul reprezintă 18% din puterea de minare pusă la lucru în reţeaua bitcoin.

Ether a scăzut cu până la 8,6%

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu până la 8,6%, la 3.114 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 1 octombrie, ulterior fiind cotată în declin cu peste 6%, la 3.200 de dolari pe unitate.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume s-a depreciat cu peste 40% de când a atins în noiembrie un maxim record de 69.000 de dolari.

 

author avatar
Andrei Ștefan