Cauta

Declin prelungit al pieței de lux? Brandurile nu vor scăpa de ”oboseala cumpărătorilor”

LVMH și Kering sunt așteptate să raporteze o nouă scădere a vânzărilor trimestriale, adâncind îngrijorarea investitorilor cu privire la un declin prelungit al pieței de lux în valoare de 400 de miliarde de dolari

LVMH și Kering sunt așteptate să raporteze o nouă scădere a vânzărilor trimestriale, adâncind îngrijorarea investitorilor cu privire la un declin prelungit al pieței de lux în valoare de  400 de miliarde de dolari.

Rezultatele vor arăta probabil că orice revigorare a cererii pentru modă pe piețele cheie din SUA și China rămâne evazivă, notează Reuters.

Amenințarea lui  Donald Trump de a impune tarife de 30% pentru bunurile importate din UE riscă să afecteze casele de lux care fabrică produse în Franța și Italia. Vor fi prudente în ceea ce privește creșterea prețurilor, mai ales pentru consumatorii americani, după semnele că rundele anterioare de scumpiri au încetinit cererea.

Nivelul creșterilor de prețuri a fost prea mare la o serie de branduri, îndepărtând cumpărătorii „aspiraționali” cu venituri medii, subliniază Caroline Reyl, strateg de piață la Pictet Asset Management.

Se așteaptă ca divizia de modă și marochinărie a LVMH, care găzduiește Louis Vuitton și Dior, să înregistreze vânzări în scădere cu 6%, al patrulea declin trimestrial consecutiv, potrivit unei previziuni Visible Alpha.

Gucci, principalul furnizor de venituri al Kering, supus unei revizuiri, se confruntă cu dificultăți de două ori mai mari și a anunțat vânzări în scădere cu aproape un sfert față de anul precedent.

După doi ani de încetinire a vânzărilor, neliniștea cu privire la sănătatea industriei este din ce în ce mai mare, clienții refuzând prețuri mai mari.

Acțiunile LVMH au scăzut cu aproape 27% de la începutul lui 2025, în timp ce acțiunile Kering au pierdut 15%. Acțiunile Hermes  și Richemont, care se adresează în principal clienților înstăriți, au fost puțin schimbate, cu prima în scădere cu 0,9% și cea de-a doua în creștere cu 1,6% în aceeași perioadă.

LVMH, cea mai valoroasă companie listată din Europa încă din ianuarie, a coborât pe locul cinci. „Se pare că investitorii încep să își facă griji cu privire la atractivitatea structurală pe termen lung a industriei”, au declarat analiștii UBS săptămâna trecută.

Vânzările de genți de mână – anterior un motor de creștere – au fost slabe, cumpărătorii optând pentru bijuterii atemporale, de calitate investițională.

Branduri precum Dior, Gucci și Chanel au recrutat noi designeri, dar este nevoie de timp pentru ca stilul lor să se impună  în magazine.

Chair dacă Louis Vuitton oferă mai multe  produse sub 1000 de dolari, așa numita ”oboseală a cumpărătorilor” perturbă deja strategiile și aspirațiile sectorului de lux.

Ultimele stiri

  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 25 iulie 2025 – Încrederea în sine se îmbunătățește
  • Exit mobile version