Cauta

Decizia Guvernului prin care s-ar „pune lacăt litoralului românesc”. Falimentul din HoReCa bate la uşă?

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, susţine că litoralul românesc este ţinut în viaţă doar de infuzia de bani de la stat, prin voucherele de vacanţă alocate bugetarilor, altfel mare parte ar trebui închis din lipsă de clienţi.

El este de părere că nivelul preţurilor practicate de unităţile de cazare şi de restaurantele de pe litoralul românesc nu sunt nici pe departe justificate prin calitatea produselor sau serviciilor, astfel că într-o piaţă fără intervenţia statului, acestea nu s-ar putea susţine.

Ce efecte ar avea „tăierea” voucherelor de vacanţă?

Se discută acum despre eliminarea voucherelor de vacanță. Gândiți-vă că dacă asta trece, la anul s-a închis totul. Dacă voucherele dispar, gata, o să vedeți câte baze turistice o să rămână de izbeliște pentru că nu ai cum să supraviețuiești.

Asta a fost o măsură dată tocmai ca să se compenseze partea de finanțări pentru turism. Operatorii economici neavând o voce puternică este normal ca Guvernul să acționeze în acest fel”, a spus Orlando Teodorovici.

Îl atacă pe ministrul Ștefan Radu Oprea

Teodorovici este total nemulțumit de actualul ministru al Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Ștefan Radu Oprea, considerând că acesta este slab pregătit în privința turismului.

În privința serviciilor problema noastră este slaba pregătire a personalului. Ospătarii se poartă foarte urât unii, sunt slab calificați. Uitați-vă și în sudul litoralului unde se duceau oamenii pentru că erau prețuri mai mici, chiar și acolo este gol, la jumătate din capacitate maxim.

Într-un sector care în România trebuia să fie prioritare, avem foarte multe lipsuri. Despre turism trebuie să ai pe cineva care să îl înțeleagă. Avem vreun ministru care să se ocupe de turism?

În România se pare că trebuie să arăți importanța unui sector având și un minister care să se ocupe de el. Turismul a intrat acum sub pălăria ministerului Economiei.

Ministrul Oprea nu cunoaște administrație, nu știe cu ce se mănâncă turismul, și chiar este un gropar al economiei românești. Îl vedeți să aibă vreo treabă cu turismul?

A plecat cu trenul la mare și a dat niște declarații jenante. Și atunci cum putem noi să sperăm să înțeleagă probleme turismului?

L-ați văzut să iasă să vorbească despre scoaterea voucherelor de vacanță sau de lipsurile din turism? Trebuie vorbit despre toate aceste probleme din turism, însă trebuie să ai cu cine”, a mai spus Orlando Teodorovici.

Ultimele stiri

  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • Exit mobile version