AcasăAfaceriDe la imobiliare la marijuana: o afacere de 136 milioane...

De la imobiliare la marijuana: o afacere de 136 milioane de dolari

Un miliardar în vârstă de 79 de ani  investește bani grei pentru a construi o fermă de marijuana pe o mică insulă situată între Marea Britanie și Irlanda.

John Whitaker, președintele și cel mai mare acționar al firmei imobiliare Peel Group, va ridica o unitate de cultivare a canabisului de 100 de milioane de lire sterline (136 de milioane de dolari) pe Insula Man.

Ferma, situată la marginea capitalei Douglas, ar fi folosită pentru a produce canabis medicinal care va fi apoi distribuit în întreaga lume și prescris pacienților. Cu toate acestea, guvernatorul insulei, dependentă de coroana britanică, nu a legalizat canabisul medical.

Situată în mijlocul Mării Irlandei, economia Insulei Man se bazează în primul rând pe finanțe, în timp ce turismul și agricultura sunt, de asemenea, sectoare cheie.

Chris Eves, director financiar la Peel Group, a declarat pentru CNBC că “marijuana va fi o nouă industrie profitabilă pentru locuitorii insulei”.

“Canabisul medicinal, canabisul farmaceutic, reprezintă o oportunitate reală pentru afaceri în această zonă”, a precizat Eves, menționând că alte țări, precum SUA și Canada au relaxat deja consumul cânepei indiene.

Licențele de producție de canabis nu au fost încă emise de guvernul Insulei Man, dar Whitaker a anunțat că a primit deja “oferte din mai multe părți”.

Vânzările de canabis vor crește în următorii câțiva ani, pe măsură ce mai multe state din întreaga lume legalizează drogul pentru uz recreațional.

Peel Group, care numără Media City din Salford și mall-ul Trafford Centre din Manchester printre cele mai mari proiecte ale sale, intenționează să depună o cerere de planificare pentru ferma de canabis în următoarele săptămâni.

În prezent, desfășoară o consultare publică pe Insula Man, care va dura până pe 7 martie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor