AcasăAfaceriDe ce investitorii evită o piață de 500 de miliarde de dolari

De ce investitorii evită o piață de 500 de miliarde de dolari

Companiile financiare ezită să investească în finanțare descentralizată(DeFi) din cauza incertitudinilor și a riscurilor operaționale prezentate de această piață.

„Provocarea pentru firmele tradiționale de servicii financiare este cum să adopte și să încorporeze DeFi în serviciile lor într-un mod care să le permită în continuare să-și păstreze obligațiile față de client de a acționa cu atenția și diligența cuvenite”, a declarat pentru The National directorul ADGM Financial Services Regulatory Autoritate, Wai-Lum Kwok, în cadrul unei conferințe economice la Abu Dhabi.

DeFi poate înlocui intermediari, cum ar fi brokerii și băncile din sistemul financiar și, în general, este considerată o modalitate mai sigură de a efectua tranzacții bazate pe tehnologia blockchain.

Piața globală a platformelor DeFi este de așteptat să atingă 507,92 miliarde de dolari, o rată de creștere anuală compusă de aproximativ 44% în 2028, potrivit Emergen Research.

Experții Chainalysis susțin că DeFi este pe punctul de a deveni “parte a serviciilor financiare”, dar activitatea ilicită este o “problemă uriașă”, spălarea de bani, manipularea pieței și furtul online fiind printre cele mai mari amenințări.

Deși DeFi este încă la început, au loc din ce în ce mai multe discuții pentru a studia avantajele și dezavantajele tehnologiei, dar și planurile pentru un cadru de reglementare din partea Organizației Comisiilor de Valori Mobiliare și Banca Reglementărilor Internaționale(BRI).

Actuala prăbușire a criptomonedelor  joacă, de asemenea, un rol major în percepția companiilor financiare despre DeFi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger