AcasăAfaceriCumpără mineri. Planurile celui mai cunoscut criptomiliardar

Cumpără mineri. Planurile celui mai cunoscut criptomiliardar

Sam Bankman-Fried, co-fondatorul bursei de criptomonede FTX US, care tocmai a semnat un acord cu platforma de împrumuturi BlockFi, a declarat că este deschis la explorarea achizițiilor în industria minieră criptografică.

Mișcarea vine într-un moment în care companiile de minerit Bitcoin se confruntă cu dificultăți tot mai mari.

Miliardarul criptomonedelor ia în considerare achiziționarea de companii cripto cu probleme pentru a stopa o potențială contagiune a creditelor pe fondul unei piețe agitate și în scădere.

Minerii de monede digitale garantau împrumuturile cu platformele lor.

Bankman-Fried a acționat ca un creditor de ultimă instanță în timpul recentei prăbușiri a criptomonedelor, compania sa comercială, Alameda Research, oferind linii de credit pentru Voyager Digital.

FTX a semnat un acord pentru a injecta capital în BlockFi, cu o opțiune de cumpărare a creditorului de criptomonede pentru suma de 240 de milioane de dolari.

Piața “bear” a făcut dificilă pentru minerii de criptomonede obținerea de capital și rambursarea datoriilor rezultate în urma expansiunii lor agresive din ultimii doi ani.

Împrumuturi de până la 4 miliarde de dolari garantate cu echipamente de minerit de criptomonede sunt în pericol, deoarece valoarea acestui sector a scăzut cu aproximativ 50% din noiembrie anul trecut, când piețele monedelor digitale au atins vârful.

Ca urmare, ar putea apărea oportunități de fuziuni și achiziții.

Directorul executiv al Marathon Digital Holdings, Fred Thiel, a declarat în aprilie că firma sa este deschisă la posibilitatea unei vânzări la „un preț corect”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger