AcasăAfaceriCum se cheltuie peste 50 de miliarde de dolari

Cum se cheltuie peste 50 de miliarde de dolari

Magnatul Warren Buffett, 91 de ani,  le-a oferit investitorilor Berkshire Hathaway câteva detalii despre modul în care a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari  de la începutul acestui an și i-a asigurat din nou că firma pe care a construit-o va dăinui mult timp după moartea sa.

Muntele de numerar al Berkshire s-a redus la 106 miliarde de dolari în primul trimestru, de la 147 de miliarde de dolari la începutul anului, în timp ce Buffett a investit 51 de miliarde de dolari în acțiuni și a răscumpărat 3,2 miliarde de dolari din propriile acțiuni.

Imediat după ce Buffet i-a informat pe acționari  în scrisoarea sa anuală din 26 februarie că are probleme în a găsi “ceva de cumpărat la prețuri attractive”, Berkshire a cheltuit peste 40 de miliarde de dolari pe acțiuni în următoarele trei săptămâni.

Buffett nu a dezvăluit tot ceea ce a cumpărat, dar a menționat câteva momente importante, inclusiv creșterea participației Berkshire în gigantul petrolier Chevron la 26 de miliarde de dolari, de la 4,5 miliarde de dolari la începutul anului, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai mari patru investiții ale conglomeratului.

Berkshire a cheltuit, de asemenea, miliarde de dolari pentru a cumpăra 14% din acțiunile Occidental Petroleum în prima jumătate a lunii martie și a adăugat la investiția sa deja masivă în acțiunile Apple.

Odată cu investițiile Chevron și Occidental combinate, Berkshire are acum mai mult de 40 de miliarde de dolari investiți în sectorul petrolului.

Chiar și înainte de sâmbătă, era clar că Buffett era la vânătoare, deoarece a fost de acord să cumpere conglomeratul de asigurări Alleghany pentru 11,6 miliarde de dolari și a făcut o altă investiție de mai multe miliarde de dolari în HP Inc.

Pe de altă parte, atât Buffett, cât și partenerul său de investiții, Charlie Munger, și-au reiterat criticile anterioare față de criptomonede precum bitcoin, deoarece “nu produc nimic”.

Munger a spus că monedele digitale sunt „prostii pentru că probabil că vor ajunge la zero”, „diabolice pentru că subminează Rezerva Federală și îi fac pe liderii americani să pară proști, pentru că nu le-au interzis așa cum a făcut China”.

Pe lângă investiții, Berkshire Hathaway deține peste 90 de afaceri, inclusiv calea ferată BNSF, câteva utilități majore, asigurări Geico și o gamă largă de companii de producție și retail.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger