AcasăAfaceriCum poţi scoate bani "frumoşi" de pe urma locuinţei tale, fără s-o...

Cum poţi scoate bani „frumoşi” de pe urma locuinţei tale, fără s-o vinzi. Schema pe care o folosesc tot mai mulţi români

China deschide cel mai mare „hotel” de porci din lume. 26 de etaje și tehniologie de ultimă oră - VIDEO / Foto: printscreen

Un nou fenomen a luat amploare în România, mai ales pe perioada verii, atunci când au loc şi cele mai multe festivaluri de muzică, de exemplu. 

Ne referim la locuinţele închiriate în regim hotelier.

Profitul este mai mare

Opţiunea închirierii în regim hotelier înseamnă că ies în câștig și turiștii, și oamenii de afaceri care au nevoie de cazare doar câteva zile, pentru că plătesc mai puțin decât la hotel.

Proprietarii sunt obligați să obțină un certificat de clasificare de la Ministerul Turismului, însă unii închiriază la negru și nu plătesc taxe. Zeci de anunțuri cu locuințe închiriate în regim hotelier sunt postate zilnic pe platformele de profil. Unele nu sunt însă închiriate legal.

Cum obţii certificatul de clasificare?

Ca să obțină certificatul de clasificare proprietarii trebuie să treacă prin mai multe etape. Pe lângă cererile și fișele standardizate care se găsesc pe site-ul ministerului, ei trebuie să prezinte și actele de proprietate ale locuinței.

De asemenea, proprietarii au nevoie, inclusiv de acordul vecinilor pentru închiriere.

Se pot obţine bani „frumoşi” de pe urma unei astfel de activităţi. De pildă, în București, un apartament cu două camere se închiriază în medie cu 470 de euro pe lună.

Însă, în regim hotelier, proprietarul poată să câștige lunar chiar și 1.500 de euro. La fel se întâmplă și în alte orașe. Potrivit Ministerului Economiei și Turismului, la nivel național în acest an au fost eliberate peste 2.000 de certificate de clasificare pentru locuințe și hoteluri.

Trebuie ca fiecare proprietar să ia în calcul riscurile pe care le are atunci când când închiriază în regim hotelier, numărul oamenilor care se perindă în apartamente este mult mai mare, iar probabilitatea de a recupera eventualele daune este mult mai mică decât dacă ai un chiriaș pe termen lung”, a spus un agent imobiliar cu experienţă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.210 afisari

3 COMENTARII

  1. Futu-va in gura de zdrente agramate
    Toti anafabetii au ajuns ziaristi
    Nu ne mai putem ka ka de atatia ziaristi mu usti analfabeti

  2. Da ai nimerești unii care îți fac casa praf de îți sta in gat profitul.
    Cu legile de la noi nu as închiria nimanui. Chiriașul trebuie sa dea garanții, făcut un sistem de credit de chiriaș la fel ca in vest ca tot suntem partener strategic chestii.
    Ai plecat stricat și nu ai plătit? Nu mai închiriezi nimic in vecii vecilor ca ai creditul praf.
    Rupi contractul înainte de termen fără acord intelegere cu proprietar? Sa ii dau timp sa gaseasca alții? – Nasol puncte scăzute la credit

  3. Numai smecherii mari si cu pile pe la politai mai inchiriaza in ziua de azi, ca sa fie sigur ca nu le distruge nimeni proprietatea lor personala. Restul povestilor din mainstream media de la Bukale sunt numai povesti !! Asa ca atentie la ce va bagati !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger