AcasăAfaceriCum luptă Tesla cu Mercedes și Porsche: “cea mai rapidă mașină lansată...

Cum luptă Tesla cu Mercedes și Porsche: “cea mai rapidă mașină lansată vreodată”

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc a lansat o versiune high-end a sedanului său Model S, denumită ”Plaid”, în ideea de a contracara avansul rivalilor Porsche, Mercedes-Benz şi Lucid Motors.

Elon Musk a descris Model S Plaid drept „cea mai rapidă maşină lansată vreodată”, în condiţiile în care ajunge de la zero la 60 de mile pe oră (97 de kilometri) în 1,99 secunde şi are o autonomie de 390 de mile (627 de kilometri).

Chiar dacă „Plaid” este o versiune mai performantă, Model S are o vechime de aproximativ 10 ani.

Elon Musk a transmis live ceremonia de înmânare a cheilor primului său Model S Plaid la uzina Tesla de la Fremont și a folosit reţeaua Twitter pentru a promova noul model, care are un preţ de 129.990 dolari, faţă de 79.990 dolari pentru Model S.

Tesla se confruntă cu numeroşi rivali care vor să cucerească o cotă cât mai mare din piaţa automobilelor electrice.  Lansarea Model S Plaid, un model care a fost deja prezentat online, s-a lovit de unele întârzieri şi controverse generate de faptul că este echipat cu un volan similar manşei avioanelor.

„Cu siguranţă Model S Plaid este menit să ajute la reducerea migraţiei actualilor proprietari de Tesla spre alţi producători. Cred că ceea ce vedem acum este că Tesla nu mai este singurul producător”, spune Ed Kim, vicepreşedinte la firma de consultanţă AutoPacific.

Alți analiști ai pieței auto sunt mai sceptici: „Modelul S nu s-a schimbat prea mult în ceea ce privește aspectul în ultimii aproape zece ani. Cred că Tesla trebuie să ofere consumatorilor ceva mai mult”, a declarat Jessica Caldwell, director executiv al consultanței Edmunds.

author avatar
Radu Jacotă
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger