AcasăAfaceriCum își cheltuiesc miliardarii bogăția digitală

Cum își cheltuiesc miliardarii bogăția digitală

În timp ce criptomonedele precum Bitcoin și Ethereum continuă să crească în popularitate și valoare, nu a fost niciodată mai ușor să cheltui bani digitali pe luxul din lumea reală.

Totul poate fi cumpărat acum de către persoanele dornice, criptomiliardarii, să își schimbe averea digitală pe active fizice.

Mega-iahturi

Firma elvețiană de brokeraj de iahturi Ocean Independence a anunțat că va începe să accepte criptomonede de la cumpărătorii care doresc să achiziționeze unele dintre cele mai exclusiviste nave din lume.

„Criptomonedele au devenit o parte integrantă a lumii de astăzi și vor deveni din ce în ce mai importante”, spune Peter Hurzeler, managing partner la Ocean Independence. „Prin urmare, clienții noștri au acum posibilitatea de a plăti pentru achiziționarea și închirierea iahturilor cu acest tip de monedă”, a declarat el pentru The National.

Un superiaht precum Soaring este o  prioritate pe lista celor care au o avere criptografică. Costă 2.218 Bitcoin, în jur de 107,5 milioane de dolari.

Proprietăți de lux, inclusiv în România

Orice cripto-miliardar care se respectă dorește o proprietate de lux. Din fericire, lumea imobiliară a început rapid să accepte Bitcoin.

O astfel de companie este Bithome,  listează proprietăți de vânzare din întreaga lume,  care  pot fi cumpărate cu populara monedă digitală. De la o casă pe plajă în Fiji la un penthouse în Cipru și o vilă în România, există o mulțime de opțiuni.

Un apartament cu trei dormitoare situat în inima orașului elvețian Lugano este cotat la 55 Bitcoin(2,25 milioane USD).

Mașini

Automobilele sport au fost unele dintre cele mai notorii achiziții în rândul unei noi clase de persoane ultra-bogate care și-au făcut banii din criptomonede. BitCars din Europa acceptă în prezent o varietate de monede digitale, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Dogecoin, în schimbul unora dintre cele mai performante automobile de pe planetă.

Compania, care și-a început activitatea vânzând ceasuri și bijuterii de lux, tot în schimbul criptomonedelor, oferă în prezent un Ferrari SF90 pentru puțin peste 22 Bitcoin, aproximativ 900.000 de dolari la cursul de astăzi. Destinat doar clienților considerați demni de către legendarul producător italian de supercaruri, SF90, un hibrid plug-in cu motor central, este bijuteria din coroana gamei mărcii.

Dar nu doar supermașinile moderne pot fi cumpărate cu criptomonede. Cotat la Bitcars pentru 37,71 Bitcoin, adică aproximativ 1,5 milioane de dolari, Mercedesul 300 SL din 1957 emană farmecul și rafinamentul unei epoci trecute, la mare căutare pentru colecționari.

Artă

În timp ce vânzările de artă digitală pentru sume uriașe de bani reali au ținut prima pagină a ziarelor în ultimele luni, acum este posibilă și cumpărarea de artă fizică cu monede digitale. În noiembrie, Sotheby’s a devenit prima casă de licitații care a acceptat criptomonede atunci când lucrările artistului stradal britanic Banksy s-a vândut cu 3 093 Ethereum – peste 12 milioane de dolari.

Pentru a nu fi mai prejos, Christie’s a început, de asemenea, să accepte criptomonede drept plată pentru arta fizică, oferind spre vânzare un tablou Untitled de Keith Haring de 5,4 milioane USD anul trecut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor