AcasăAfaceriCum externalizează austriecii de la OMV profitul făcut de Petrom. Banii românilor...

Cum externalizează austriecii de la OMV profitul făcut de Petrom. Banii românilor iau drumul Vienei și la București s-a stins lumina

omv petromCum externalizează austriecii de la OMV profitul făcut de Petrom. Banii românilor iau drumul Vienei și la București s-a stins lumina

Cea mai importantă companie de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a profitat de explozia prețurilor produselor energetice și a înregistrat un profit record în primul trimestru.

Profitul realizat de Petrom la trei luni, 1,74 miliarde de lei, îl depășește semnificativ pe cel din ultimul trimestru al anului trecut (1,19 miliarde de lei), și, de departe pe cel din primul trimestru al anului trecut, când piața a fost totuși sub efectul pandemiei Covid 19, de 573 de milioame de lei.

Profit record în T1 din 2022

Veniturile companiei au fost de 11,9 miliarde de lei în T1 2022, față de 4,8 miliarde în același trimestru din 2021 și 8,9 miliarde trimestrul precedent, transmite compania. Sunt cele mai bune rezultate trimestriale din istoria companiei, apărute, evident, pe fondul prețurilor ridicate la tot ce înseamnă energie.

Datorită acestor cifre excelente, Directoratul OMV Petrom propune distribuirea de dividende speciale, potrivit unui comunicat. Compania va plăti un dividend special în valoare brută de 0,0450 lei pe acțiune, ceea ce conduce la o valoare totală a dividendelor speciale de 2.549 milioane lei.

Acţionarii austrieci au încasat 457 mil. euro

Petrom vrea să acorde acţionarilor austrieci 2,5 mld. lei sub formă de dividende speciale, pe fondul „poziţiei financiare solide“.

Din prima repartizare, austriecii de la OMV au luat acasă circa 1 mld. lei, ceea ce înseamnă că dacă şi a doua repartizare va fi votată de acţionari, austriecii vor mai lua alte 1,3 mld. lei, aşadar un total de 2,3 mld. lei (457 mil. euro).

author avatar
Andreea Vlad
1.882 afisari

15 COMENTARII

  1. PRETUL PLATIT DE NASTASE PENTRU VOTUL AUSTRIAC =PETROM , INGROPAREA ARPECHIM SI FALIMENTAREA OLTCHIM SI IN PLUS CA BONUS S-A DAT SI BCR !.
    PUPINCUREALA SI ROMANIA FACUTA CADOU LA BUCATA DE CATRE GUVERNELE NASTASE SI TARICEANU PENTRU INTRAREA IN GAURA NEAGRA NUMITA UE !!.
    COLONIA TREBUIE TINUTA IN GENUNCHI , IAR ACEL BENEFICIU ESTE CADOUL FACUT DE GUVERNUL TRADATOR LIBERAL PRIN ORDONANTA DE LIBERALIZARE DATA IN 2021 ,
    AUTORII FIIND DOI IRESPONSABILI CITU SI POPESCU.

  2. Aici ar trebuii întrebat Năstase zis bombonel, ce, i indemna pe români să, i numere ouăle și pe Tăriceanu, ca pe vremea lor s, a vândut resursele către omv

  3. nationalizarea! Scosi afara din Romania, sa faca afaceri la ei in Austria. I se falfaie poporului roman de acest UE mafiot. Platim toti taxe la greu sa facem bunastare la alte popoare ptr ca asa au vrut niste tradatori ca bonbonel, et co. sa poata sta la huzur pe scaune.

  4. Doamne ajuta si sa ziceto asa va invata inaltu stati sa ia inaltu un intaritor 2 de xaldura si va,,, 🍺,,, 🍺 invata inaltu hatz ca tare cald i:

    Cântă cucul unu doi si

    Cântă cucu la Vecernii
    De răsună Apusenii…
    Cântă cucule cât poţi
    C-o venit rândul la moţi, măi
    Moţii mei şi Apusenii
    Fraţii mei şi toţi sătenii,
    Stau şi-şi apără pământul
    Şi dreptatea, şi cuvântul.
    Noi credem în Dumnezeu
    N-am făcut la nimeni rău,
    Dar avem un jurământ
    S-apărăm acest pământ.
    Strigă Iancu-n📢 ((( toiul nopţii
    Să nu vă jucaţi cu moţii!..
    Nu ştiţi voi cât poa’ să-ndure
    Şi pun mâna pe săcure⛏️

    Cântă puiul cucului🐣
    Pe creanga Goronului!
    Cântă cucule frumos..
    S-audă şi Horia-l nost’.

    Mă strigă iarba de-acasă
    C-o venit vremea de coasă,
    Şi pădurile de brad
    Toate m-aşteaptă cu drag, măi.
    Între moţii mei mereu
    M-am simţit în largul meu,
    Vinul🍷 şi pita🥖 pe masă!
    Nu-s niciunde ca acasă!

  5. Numai OMV ? Ceilati jefuitori,protejati de SoCatzu si Cocotatul pe fata si inaintea lor de alte Cozi de topor,fara rusine de ani de zile ,au alte metode ?

  6. Bravo lor,o natie plina de cretini si cocalari,arucatori de gunoaie si mizerie pe geamul masinii asta merita.Abia astept ziua cand motorina va fi 15 sau 20 de lei.Stia el Ceausescu ceva ,romanul cand da de avere si bunastare se prosteste si devine o fiara.

  7. Adrian NASTASE AR FI TREBUIT DAT PE MÂNA JUSTIȚIEI PENTRU VÂNZAREA I L E G A L A CĂTRE O ENTITATE STRAINA.!!!
    ȘI NE MAI MIRAM CA PENSIONARII AU O PENSIE DE MIZERIE , comparativ cu pensionarii austrieci!!!
    CA SA VÂNDĂ PETROLUL ȘI GAZELE ROMÂNEȘTI AU SCHIMBAT CA HOȚII CONSTITUȚIA UNDE SCRIA CA BOGĂȚIILE NATURALE ALE SOLULUI ȘI SUBSOLULUI NU SE VÂND STRĂINILOR FIIND DE UTILITATE PUBLICA.!!!
    CÂT DE NEMERNIC A FOST ACEST GUVERN PSD NASTASE!!!
    MAI CIOLACULE, AȚI AUZIT CINE A VÂNDUT RESURSA NATURALĂ CEA MAI IMPORTANTĂ, VOI CEI DE LA PSD, CEL MAI NENOROCIT PARTID CARE A FOST LA GUVERNARE ȘI CARE AȚI ADUS ROMANII LA SAPA DE LEMN!!!
    IN 18 ANI, ACEST OMV A CÂȘTIGAT PESTE 18/20 MILIARDE DE LEI ȘI NE MAI MIRAM CA NIVELUL DE TRAI AL ROMANILOR ESTE LA COADA EUROPEI!!!
    SUNTEM FOLOSIȚI DOAR CA VACA DE MULS DATORITĂ TRĂDĂTORILOR DE ȚARA ȘI NEAM AȘA CUM ESTE ACEST PERSONAJ SINISTRU ȘI TRĂDĂTOR DE ȚARA PE NUMELE SAU ADRIAN NASTASE!!!
    LUATE-AR DRACU SA TE IA NENOROCITULE CARE AI RUINAT ROMÂNIA ȘI TOȚI CEI CARE AU PUS UMĂRUL LA DISTRUGEREA ROMÂNIEI PENTRU CA SA INTRAM IN UE ȘI SA NE MULGĂ CUM VOR MUȘCHII LOR.!!!!

  8. voi l ati votat pe BOMBONEL – rusinea politicii romanesti ! oare ce mai asteapta kövesi la Bruxelles ??

  9. Trebuiesc nationalizate toate firmele daruite pe nimic austriecilor.
    Suntem un popor fara demnitate. Nu ar fi trebuit vandut nimic asupritorilor istorici ai poporului roman (AUSTRIECI, UNGURI,TURCI si RUSI).
    Sute de ani au furat tot ce este mai de pret in aceasta tara si acum le-am daruit ce este mai profitabil.
    Cu putin efort statul roman poate recupera si administra tot ce ne-au luat asupritorii.
    Sa fim un pic pragmatici, poate ce am daruit a fost spaga pentru a intra in UE si NATO. Dar au facut averi pe spatele nostru, ajunge, si acum sa ne luam jucariile inapoi.

  10. Nu mi-e rusine nici cu PSD nici cu PNL – ambele partide au pus umarul la vanzarea tradatoare a Romaniei. Si nai sunt si alte partide care ar fi facut la fel dar nu au avut ocazia. Nationalizare cat mai urgent, si executia tradatorilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger