AcasăAfaceriCum a răspuns Mugur Isărescu la întrebarea "De ce ţinem o parte...

Cum a răspuns Mugur Isărescu la întrebarea „De ce ţinem o parte a aurului la Mos…, mă iertaţi, la Londra?”

Mugur Isărescu a vorbit despre rezerva de aur a Băncii Naționale, ținută la Londra. „La Moscova nu-l ţinem, ni-l ţin ei acolo”, a glumit Isărescu.

Guvernatorul BNR a punctat şi de ce este important pentru el să comunice cu Guvernul.

A confundat Londra cu Moscova

Isărescu a explicat cum sunt depozitate stocurile de aur ale unei ţări.

„Aurul, vedeţi, nu a dispărut din teoria monetară şi de aceea l-am luat şi noi în dezbatere pentru că din când în când apar discuţi – de ce ţineţi aurul o parte la Mosco…la Londra, scuzaţi-mă, că la Moscova nu-l ţinem, ni-l ţin ei acolo, şi de ce nu-l aduceţi în ţară”, a declarat Isărescu.

Guvernatorul BNR a explicat că multe bănci centrale, cu unele excepţii, au proporţia aceasta, respectiv jumătate din stocul de aur este ţinut într-un centru internaţional şi pentru credibilitate şi pentru eventuale operaţiuni rapide:

“Gajând aurul poţi să obţii un împrumut – ca să fiu mai clar pentru toată lumea – în câteva ore, nu trebuie să negociezi prea mult, pentru o situaţie de urgenţă”.

Altfel, un bancher central nu-şi poate permite luxul de a se izola într-un turn de fildeş, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, menţionând că prin anii ’90 exista opinia că nu e bine ca banca centrală să vorbească cu Guvernul, însă el nu a acceptat niciodată acest lucru.

author avatar
Andrei Ștefan
1.183 afisari

12 COMENTARII

 1. Alte tari si-au repatriat aurul de la Londra, si o duc foarte bine. Probabil ca la al nostru aur gajat s-o fi executat gajul. Sau nu ni-l mai dau aia inapoi si ne rad in nas. Sau suntem atat de vanduti incat jucam dupa interesele altora, nu dupa ale noastre.

  • Exact. Printre cele care au repatriat recent: Belgia, Elvetia, Austria, Olanda, Germania, Indonezia si asa mai departe.
   Noi de ce nu avem voie?
   UK nu mai este parte din UE ne pot da oricand teapa

 2. Ce glumă proasta, la fel ca rușii care nu o să ne mai dea aurul furat înapoi ,asa este și englezul ,tot la fel de ticălos

 3. Dupa Brexit majoritatea tarikor au repatriat aurul din UK.
  Chiar si tari care nu fac parte din UE.
  Noi de ce nu avem voie?
  Ale caror ordine le executam sa fie tint aurul nosteu prizonier on Londra?
  Inclusiv Germania si-a adus tot aurul acasa noi de ce nu avem voie?

 4. Mugurel, tu când ai văzut aurașul ăla ultima oară, sigur dacă l-ai văzut vreodată de când a dispărut din țară? Peste 80 de ani o să așteptăm aurul de la Londra cum așteptam acum tezaurul de la Moscova adică la sfântul așteaptă!

 5. E PRIMA DATA CAND ISARESCU SPUNE ADEVARUL !!!”AURUL ROMANESC DUS LA LONDRA DE BNR ESTE GAJ „,GAJ LA IMPRUMUTURILE FACUTE FARA CAP DE GUVERNELE IRESPONSABILE ,ORCAND POFTESC CEI DE LA FMI SAU BM POT PUNE LABELE PE ACEST AUR .
  RESTUL SUNT POVESTI MARCA ISARESCU.
  ACEST AUR DUS LA LONDRA VA AVEA SOARTA AURULUI DUS LA KREMLIN IN 1917.

  • Au gajat tezaurul Romaniei?
   Au vandut tot.
   La cate blesteme o sa isi ia ei si copiii lor…chiar de la strabunii nostri din mormant care si-au dat viata pentru asta.

 6. Asta a condus Romania ca a pastorit finantele de la raposatul si a renuntat la stantarea aurului ca tara ce detine resurse,deci el ne a dus aici in gard si saraciti!! Halal, sau pe romaneste du te in pustiu si lasa ne saraci si curati,,tradatorule!!

 7. Eu tare cred ca aurul nostru de la Londra mai exista doar pe hartie. Cel fizic s-a dus demult timp in urma.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri