AcasăAfaceriCriza energetică se adâncește. Gazprom scumpeşte gazele pe care le exportă în...

Criza energetică se adâncește. Gazprom scumpeşte gazele pe care le exportă în Europa

gazpromCriza energetică se adâncește. Gazprom scumpeşte gazele pe care le exportă în Europa

Gazele rusești livrate în statele europene se vor scumpi până la finalul acestui an, în condițiile înrăutățirii crizei energetice din Europa.

Grupul Gazprom a scumpit prețul de livrare pentru gazele naturale ce urmează să fie furnizate, la acest final de an, în Europa. Compania rusească a estimate că volumul livrărilor se va menține la un nivel moderat, după cum transmite Bloomberg.

Gazprom a anunțat că principalul său obiectiv în următoarea perioadă este completarea stocurilor de gaze necesare Rusiei. Doar după reumplerea propriilor capacităţi de stocare, până a finalul lui octombrie, compania va analiza o potenţială creştere a exporturilor către Europa continentală. Informația a prezentată de de analiștii de la Wood & Co. şi BCS Global Markets, după un webinar cu şefii Gazprom.

Gazprom a majorat prețul exporturilor

Ildar Davletshin, şeful diviziei de cercetare din Rusia al Wood & Co, a precizat că Gazprom a majorat preţul orientativ al exporturilor sale de gaze naturale către Europa şi Turcia la un interval de 295 – 330 dolari per 1.000 metri cubi.

Mitch Jennings, analist la Sova Capital, cu sediul în Moscova, a prezentat acelaşi interval de preţ. Revizuirea perspectivei preţurilor medii ale Gazprom în regiune este o veste bună pentru investitorii companiei. Aceasta deoarece dividendele pe care le vor încasa vor fi mai mari. Analiștii au precizat că Gazprom îşi menţine estimarea cu privire la livrările anuale de gaze spre Europa şi Turcia, la 183 miliarde metri cubi.

Nu este neobişnuit ca Gazprom să ofere estimări prudente privind livrările, deoarece vânzările sale sunt extrem de dependente de vreme, atât în Rusia cât şi în străinătate. Totuşi, în ultimele zile compania a făcut tot posibilul pentru a sublinia că îşi îndeplineşte toate obligaţiile contractuale şi că are ca obiectiv majorarea exporturilor ori de câte ori este posibil.

author avatar
Andreea Vlad
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger