AcasăAfaceriCriptomonedele, traversate de o undă de ŞOC! Prăbuşirea este spectaculoasă

Criptomonedele, traversate de o undă de ŞOC! Prăbuşirea este spectaculoasă

bitcoinCriptomonedele, traversate de o undă de ŞOC! Prăbuşirea este spectaculoasă

Undă de şoc pe piaţa cripto. Până şi ce mai pesimişti specialişti în economie au rămas miraţi de nivelul catastrofei. Bitcoin s-a prăbuşit cu peste 7% în ultimele 24 de ore şi se tranzacţiona la 38.5774 dolari, potrivit datelor CoinDesk. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu 8% în ultimele 24 de ore.

Ether se tranzacţiona la 2.860 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore.

Wall Street a înregistrat pierderi masive

Prăbuşirea criptomonedelor nu este decât o consecinţă a pierderilor de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 se află la a treia săptămână consecutivă de pierderi.

În condiţiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creşterea ratelor a determinat investitorii să renunţe la poziţiile lor în active riscante.

Bitcoin tot scade din noiembrie încoace

Bitcoin a scăzut brusc din noiembrie, prăbuşindu-se cu peste 40% de la un maxim de peste 67.500 de dolari în 2021. Unii experţi avertizează că piaţa cripto ar putea să se îndrepte în curând spre un declin, afectată de controlul sporit al reglementărilor şi fluctuaţiile intense ale preţurilor.

Noile interdicţii ale Rusiei afectează şi Bitcoin-ul. Această criptomonedă ar putea să se prăbuşească sub 40.000 de dolari, pentru că banca centrală a Rusiei a propus o interdicţie privind utilizarea şi mineritul criptomonedelor pe teritoriul rus.

author avatar
Andrei Ștefan