AcasăAfaceriCriptomonedele s-au reinventat. Noua modă din lumea bancară a ajuns şi în...

Criptomonedele s-au reinventat. Noua modă din lumea bancară a ajuns şi în România

bitcoin visaCriptomonedele s-au reinventat. Noua modă din lumea bancară a ajuns şi în România

De-acum, pare mai uşor să gestionezi criptomonede. De ce? Pentru că ele „intră” şi pe card. Reţeaua globală Visa este prima care a făcut acest pas. Asta contribuie la fluidizarea fluxurilor monetare pentru comunitatea crypto.

Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa.

Colaborăm în prezent cu 50 dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care facilitează conversia şi utilizarea monedelor digitale pentru plăţi la 70 de milioane de comercianţi din întreaga lume.

Cu peste 1 miliard de dolari cheltuiţi pe carduri Visa conectate la criptomonede în prima jumătate a anului 2021, este evidentă importanţa pe care comunitatea crypto o acordă colaborării cu reţeaua globală Visa”, se menţionează în comunicat.

Acceptarea cardurilor cu crypto nu e obligatorie

Aceste programe nu solicită niciunui comerciant, fie că este o cafenea, o curăţătorie de haine sau un magazin alimentar, să accepte direct criptomonedele la plată.

Plata este similară oricărei plăţi contactless, fără a fi necesară o actualizare a modului în care se face acceptarea la plată a cardurilor acum, fie din punctul de vedere al terminalului utilizat sau al cheilor de criptare folosite.

Focusul nostru s-a îndreptat către conectarea pieţei crypto la reţeaua Visa, o strategie prin care ne propunem să adăugăm valoare tuturor formelor de circulaţie a banilor, indiferent dacă se face prin intermediul reţelei Visa sau în afara ei”, se precizează în comunicat.

Bitcoin s-ar putea prăbuşi la o treime din valoarea actuală

Bitcoin ar putea să se prăbuşească şi să ajungă la valoarea de 10.000 de dolari, avertizează analiştii.

Declaraţiile vin de la Scott Minerd, preşedintele Guggenheim Investments, o companie de investiţii financiare şi consultanţă care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari

Când mă uit la istoria criptomonedei şi la punctul în care am ajuns, cred că este probabilă o cădere de 70 – 80 %, până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus Minerd, într-un într-un interviu pentru CNBC.

author avatar
Andrei Ștefan