AcasăAfaceriCriptomonedele, pe AVARIE! Investitorii au ajuns la disperare. Economiştii au veşti şi...

Criptomonedele, pe AVARIE! Investitorii au ajuns la disperare. Economiştii au veşti şi mai proaste!

bitcoins

Criptomoneda Bitcoin a scăzut, luni, cu peste 5%, până la cel mai scăzut nivel din peste cinci luni, coborând sub nivelul de 40.000 de dolari. Bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni! Cea mai valoroasă criptomonedă din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă a scăzut până la 39.558 dolari pe unitate.

Bitcoin a scăzut luni cu peste 5%, până la 39.558 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 5 august 2021. Ulterior, bitcoin a fost tranzacţionată în declin cu 4,7%, fiind cu peste 40% sub nivelul record de 69.000 dolari pe unitate atins în noiembrie 2021.

Toate criptomonedele, pe un trend descendent

Şi alte criptomonede au urmat acelaşi trend, indiferent că e vorba despre Ethereum, Dogecoin sau Cardano. Nu e o perioadă prea bună la bursă nici pentru acţiunile marilor companii, dar în cazul lor nu e vorba despre scăderi pe linie ori devalorizări foarte mari.

E clar că atunci când vezi prăbușindu-se prețul la Bitcoin te gândesti la semnale. Aceste criptomonede au caracteristici specifice, în sensul că nu prea știi cum să le evaluezi.

Înseamnă că atunci când cumpărăm acest tip de active, le cumpărăm cu ochii închiși, ne uităm cum a evoluat prețul în ultima perioadă și încercăm să ne dăm seama cum va evolua fără să avem date concrete.

Criptomonedele nu prezintă bani, nu poți cumpără lucruri cu ele și, ca sa nu riște să aibă lichiditățile blocate în astfel de active, vedem aceste ieșiri din piață, care prăbușesc prețul lor.

Acest exces de lichiditate se duce prima dată către acele elemente care sunt cel mai apropiate de tiparniță. Instrumentele financiare sunt în prima linie lângă tiparniță, primele care se supraevaluează sunt activele financiare, mai ales aceste criptomonede”, a spus economistul Cristian Păun pentru postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan