AcasăAfaceriCriptomonedele, magnet pentru următoarea generație de superbogați

Criptomonedele, magnet pentru următoarea generație de superbogați

Noua generație de afaceriști, care vor fi responsabili pentru transferul de avere în următorul deceniu, își vor crește avuția investind în spațiul în creștere al activelor digitale, potrivit președintelui Fundației Tezos.

Trecerea averii de la family office la generația mai tânără s-ar produce în următorii cinci până la 10 ani, iar acești oameni – cei cu vârsta între 20 și 30 de ani – nu sunt așteptați să investească în aur sau în alte active tradiționale, optând pentru criptomonede din cauza familiarității lor cu dinamica digitală în era internetului, a spus Hubertus Thonhauser.

Piața criptomonedelor continuă să-și mențină puterea, crescând în popularitate pe măsură ce câștigă mai multă acceptare în rândul investitorilor și cu mai mulți jucători care intră în sector, ceea ce creează concurență.

Capitalizarea de piață a criptomonedelor este de peste 2,268 trilioane de dolari, potrivit CoinMarketCap. Bitcoin și Ethereum continuă să se mențină la cote de  40,6%, respectiv 21,4%.

Deși activele digitale sunt încă în „stadii foarte incipiente”, ar putea să nu dureze zeci de ani pentru adoptarea generală, a declarat Changpeng Zhao, directorul executiv al celui mai mare schimb de criptomonede din lume, Binance.

În ceea ce privește monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC),  Thonhauser consideră că “este nevoie de mai multă voință politică decât reglementări” pentru o tehnologie care oferă mai multă transparență.

China a fost prima care a implementat un „yuan digital”, alte economii majore, cum ar fi UE, progresând și ele în dezvoltarea propriilor versiuni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor