AcasăAfaceriCriptomoneda Facebook țintește Marea Britanie

Criptomoneda Facebook țintește Marea Britanie

Pe măsură ce Mark Zukerberg se pregătește să lanseze moneda digitală Diem la nivel mondial, retorica dură și obstacolele de reglementare ale UE ar putea conduce inițiativa către țărmurile Marii Britanii.

Rezistența politică față de Diem este răspândită în întregul bloc european, pe fondul îngrijorărilor că proiectul, cunoscut anterior sub numele de Libra, ar putea crea instabilitate financiară și ar submina euro.

Parlamentarii și miniștrii de finanțe ai UE sunt îngrijorați de faptul   că serviciul de plăți Diem – care utilizează tehnologia stablecoin, un activ digital financiar legat de un fond de rezervă de valute convenționale și care este susținut și de alte companii precum Spotify și Uber – ar putea deveni un rival pentru oficial monede.

La Bruxelles, principala preocupare este ce se întâmplă dacă cei 2,8 miliarde de utilizatori ai Facebook aleg să folosească serviciul de plată al Diem, mai degrabă decât să gestioneze cursul legal sau să solicite băncilor să efectueze transferuri de numerar.

În schimb, factorii de decizie politici britanici sunt mai puțin sensibili la orice provocare a suveranității și sunt dornici să promoveze Regatul Unit ca locul unde firmele de tehnologie de plată să înflorească după Brexit. Dacă lansarea Diem în UE este pentru moment amânată, furnizorul de plăți intenționează să lanseze un dolar Diem în Statele Unite anul acesta înainte de a privi piața britanică drept următoarea sa destinație. Potrivit Politico, Diem ar putea să-și reconsidere planurile europene după finalizarea proiectului de lege pentru criptoactive (MiCA), aflat în dezbatere între factorii de decizie politică. Între timp, Marea Britanie este „100% angajată să creeze un mediu în care inovația să prospere”, a declarat John Glen, ministrul guvernamental responsabil cu serviciile financiare, adăugând că pandemia de coronavirus a subliniat potențialul pentru criptoactive și monede stabile „să devină o formă de plată mai răspândită”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger