AcasăAfaceriCriptomondele,”caz de prostie”: va atinge Bitcoin 100.000 de dolari în acest an?

Criptomondele,”caz de prostie”: va atinge Bitcoin 100.000 de dolari în acest an?

Bitcoin a fost în mare parte un câștigător în epoca pandemiei, crescând cu peste 60% în 2021, în ciuda faptului că a fost departe de cel mai mare record de aproximativ 69.000 de dolari la începutul acelui an.

Antoni Trechev, fondatorul platformei de creditare cripto Nexo, estimează că Bitcoin va ajunge la 100.000 USD până la sfârșitul lunii iunie.

El a spus că există “două motive simple”  pentru care vede câștiguri mari în viitor pentru Bitcoin. Unul este că instituțiile „își construiesc trezoreriile și le umplu cu monede digitale”. Firme precum MicroStrategy și Square se numără printre exemplele cunoscute de companii care au cumpărat cantități masive de Bitcoin, potrivit CNBC.

Un alt motiv este predicția lui că „banii ieftini” sunt aici pentru a rămâne – ceea ce va fi un avantaj pentru criptomonede.

Nexo este un jucător important în lumea finanțelor digitale,  a emis credit de peste 6 miliarde de dolari și gestionează active pentru peste 2,5 milioane de utilizatori la nivel global.

De asemenea, Katie Stockton, managing partner al Fairlead Strategies, prevede ca Bitcoin să atingă 90.000 de dolari în acest an.

Alți observatori nu sunt la fel de optimiști. “Continui să cred că monedele digitale  sunt cel mai mare caz de prostie pe piața financiară din istorie, dar speculațiile vor continua și în 2022”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior de piață la Oanda Asia Pacific.

Carol Alexander, profesor de finanțe la Universitatea Sussex, se așteaptă ca Bitcoin să se “prăbușească rapid în următoarele luni” la 10.000 de dolari,  ștergând practic toate câștigurile din ultimul an și jumătate.

author avatar
Radu Jacotă Redactor