AcasăAfaceriCredit Suisse, în război cu un prinț saudit rău platnic

Credit Suisse, în război cu un prinț saudit rău platnic

Credit Suisse Group AG urmărește în instanță un prinț saudit, susținând că nu a rambursat băncii în jur de 78 de milioane de dolari în dobânzi și împrumuturi pe care le-a luat pentru a-și refinanța superiachtul de 82 de metri și o proprietate de lux din Marea Britanie.

Prințul Fahad Bin Sultan, guvernatorul provinciei Tabuk din Arabia Saudită, este garantul împrumuturilor și beneficiarul final al activelor, potrivit creditorului elvețian.

Iahtul Sarafsa, înmatriculat în Insulele Cayman,  valorează aproximativ 58 de milioane de euro (65,5 milioane de dolari), potrivit dosarului instanței.

Proprietatea, situată aproape de celebrul club de golf Wentworth din afara Londrei, a fost evaluată la 35 de milioane de lire sterline (47 de milioane de dolari).

Credit Suisse spune că o companie financiară cu destinație specială din Insulele Virgine Britanice nu și-a îndeplinit obligația de împrumut convenit în 2020 pentru iaht, deoarece nu a plătit dobânzi și taxe.

Este o poveste similară cu proprietatea din Anglia.  Banca din Zurich acuză o altă firmă din Insulele Virgine Britanice că nu a îndeplinit obligația de împrumut pe care a acceptat-o ​​în 2017, nerambursând o parte din sumă plus dobânda.

Acest litigiu, notează Bloomberg, oferă o privire asupra modului în care regalitatea saudită folosește uneori vehicule offshore pentru a-și finanța stilul de viață de lux, dar și modul în care chiar și cei superbogați pot înfrunta una dintre cele mai mari bănci din Europa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor