AcasăAfaceriCotaţie uluitoare pentru moneda Euro după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Cotaţie uluitoare pentru moneda Euro după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Reacţie în lanţ după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare. Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au fost devansaţi de partidele de extremă dreaptă la alegerile de duminică, iar președintele Franței a cerut organizarea de alegeri anticipate.

În urma acestor evenimente, moneda Euro s-a depreciat!

Volatilitate pentru moneda euro

Cel mai probabil, rezultatele alegerilor europarlamentare vor genera şi mai multă volatilitate pentru moneda euro, care era supusă deja la presiuni după ce rezultatele peste aşteptări privind locurile de muncă create de angajatorii americani în luna aprilie au dus la aprecierea dolarului.

Analiştii se vor concentra în special pe impactul potenţial asupra perspectivelor economice ale Franţei

Moneda euro ar putea să scadă până la un curs de 1,05 dolari în trimestrul al treilea, susţine Alvin Tan, analist la RBC Capital Markets în Singapore.

Cutremur politic în Spania

S-a înregistrat un adevărat cutremur politic în Spania! Pedro Sanchez a experimentat o înfrângere usturătoare. Partidul Popular (PP), de centru-dreapta din Spania, a ieşit învingător în alegerile europarlamentare de duminică, obţinând 22 de locuri din cele 61 alocate ţării.

Socialiştii lui Sanchez, în frunte cu ministrul Energiei, Teresa Ribera, au obţinut 20 de locuri după o campanie în care opoziţia s-a axat pe acuzaţiile de corupţie privată împotriva soţiei premierului şi pe o lege de amnistie pentru liderii catalani pro-independenţă adoptată cu doar o săptămână înainte de alegeri.

author avatar
Andrei Ștefan