AcasăAfaceriCompaniile americane se îndreaptă spre INSOLVENŢĂ? Bursa de pe Wall Street a...

Companiile americane se îndreaptă spre INSOLVENŢĂ? Bursa de pe Wall Street a tras semnalul de alarmă!

După o săptămână afectată de preocupările legate de inflaţie, de creşterea ratelor dobânzilor şi de semnele de avertizare economice de rău augur, indicii S&P 500 şi Nasdaq au suferit cele mai grave scăderi procentuale săptămânale din iunie.

Acţiunile americane au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, la cele mai reduse niveluri din ultimele două luni, trase în jos de un avertisment privind încetinirea activităţilor globale din partea FedEx, care a grăbit retragerea investitorilor către plasamente considerate sigure.

Indicii se duc tot în jus

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut vineri cu 0,45%, S&P 500 cu 0,72%, iar Nasdaq Composite cu 0,9%. Nouă dintre cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au încheiat tranzacţiile în teritoriu negativ, energia şi industria consemnând cele mai puternice scăderi procentuale.

O veste bună este că Cimpress, grup de tehnologie listat pe bursa americană Nasdaq, a investit și a preluat un pachet semnificativ de acțiuni a companiei CloudLab AG, cu origini în România, organizație fondată în Iași în anul 2013.

Compania are în continuare cei mai mulți angajați în centrul de cercetare și dezvoltare din Iași, care dezvoltă produse tech pentru piețele globale.

author avatar
Andrei Ștefan
489 afisari

2 COMENTARII

  1. De 100de ani aceeasi problema…FEDERAL RESERVE adica o entitate privata jefuieste pe toata lumea….americanii ori schimba sistemul sau vor disparea in razboaie…END the FED…or DIE in stupid wars for oil

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri