AcasăAfaceriCompania care a tranzacționat a doua cea mai mare afacere din toate...

Compania care a tranzacționat a doua cea mai mare afacere din toate timpurile

Google a anunțat că va achiziționa firma de securitate cibernetică Mandiant Inc într-o tranzacție evaluată la 5,4 miliarde de dolari cash, pe măsură ce cererea pentru afacerea sa în cloud crește vertiginos.

Aceasta ar fi a doua cea mai mare afacere din toate timpurile, potrivit analiștilor economici americani. Discuțiile cu Google, raportate pentru prima dată de site-ul Information, au determinat acțiunile Mandiant să crească cu 16% la închiderea tranzacționării luni.

Conform termenilor acordului, Google va plăti 23,00 USD per acțiune, inclusiv numerarul net.

Google și Microsoft(care s-a retras  după ce a înaintat 4 miliarde de dolari) căutau ambele să-și consolideze operațiunile de securitate cibernetică –  o parte din ce în ce mai vitală a afacerilor de cloud computing ale companiilor. Cu Mandiant, Google obține mai multe instrumente pentru a proteja clienții și a răspunde amenințărilor online.

Afacerea Mandiant fost fondată în urmă cu aproape două decenii de Kevin Mandia, un fost ofițer al Forțelor Aeriene din SUA, și și-a câștigat o reputație pentru serviciile sale de răspuns la atacurile cibernetice. „ Suntem încântați să ne unim forțele cu Google Cloud. Împreună, vom oferi expertiză și inteligență la scară largă, schimbând industria securității”, a declarat el.

Mandiant a fost achiziționată inițial de Fire Eye în 2013, dar a redevenit independentă la începutul acestui an, printr-o tranzacție de capital privat de 1,2 miliarde de dolari destinată consorțiului Symphony Tehchnology Group,  care a separat unitatea Mandiant Solutions.

Google investește în securitate cibernetică pentru a-și dezvolta portofoliul de cloud computing și și-a consolidat propria gamă de servicii odată cu achiziția recentă a platformei Chronicle SIEM și firma de  analiză a malware-ului VirusTotal.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger