AcasăAfaceriClasa economică se reinventează: „capsule de dormit” pentru pasagerii avioanelor

Clasa economică se reinventează: „capsule de dormit” pentru pasagerii avioanelor

Zborurile la clasa economică garantează practic o înțepenire a gâtului și copii care dau cu piciorul în spătarul scaunului.

O companie aeriană vrea să vindece aceste afecțiuni de călătorie: Air New Zealand a anunțat recent că primele „capsule” cu pat rabatabil din lume pentru clasa economică vor debuta în 2024.

Conceptul, numit „Skynest”, se află în cercetare și dezvoltare de cinci ani și va avea probabil două rânduri de trei paturi suprapuse, pentru un total de șase module de dormit pe toată lungimea.

Paturile vor fi instalate pe avioanele Boeing 787-9 Dreamliners și vor exista pe lângă secțiunile obișnuite de scaune.

Capsulele de dormit s-ar putea dovedi necesare: în această toamnă, Air New Zealand va efectua primul zbor fără escală de la Auckland la Aeroportul Internațional John K. Kennedy din New York.

Va fi unul dintre cele mai lungi zboruri regulate de pasageri din lume, 17 ore, iar eventuala lansare a Skynest ar putea fi o potrivire perfectă.

Prețurile nu au fost încă anunțate, dar Air New Zealand spune că patru ore de acces la o cameră de dormit vor costa o taxă suplimentară în plus față de biletul de avion la clasa economică.

Cu toate acestea, analiștii pieței de transport aerian sunt sceptici, considerând că oamenii care plătesc cel mai mic tarif posibil pentru un bilet nu mai sunt dispuși să plătească în plus, mai ales atunci când capsulele de dormit vor ocupa o mare parte din spațiul deja limitat al fiecărui avion.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger