AcasăAfaceriCity Insurance pierde în fața ASF

City Insurance pierde în fața ASF

ASF

City Insurance și acționarul său majoritar, societatea Vivendi International, controlată de Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, a pierdut un proces important cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Practic, instanța a decis că societatea de asigurări cu peste 3 milioane de clienți, este în continuare obligată să pună în aplicare ultimele decizii ale ASF, printre care restabilirea parametrilor de solvabilitate și lichiditate, prin aport de capital. În prezent, City Insurance este sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), tot ca efect al deciziilor contestate în instanță de companie și acționarul său majoritar.

Impunerile aduse de ultima decizie ASF privind City Insurance nu au legătură cu procesul de vânzare în care se află compania. Altfel spus, City Insurance trebuie să se concentreze asupra respectării deciziei ASF, care are în centru restabilirea indicatorilor de solvabilitate (SCR, MCR) și lichiditate, independent de soarta tranzacției cu vehiculul I3CP, finanțat, printre alții, de Biserica Ortodoxă a Greciei.

Specialiștii ASF, dar și compania care a auditat City Insurance în cadrul testului de stres Balance Sheet Review(BSR) au identificat un deficit substanțial de capital, mai ales în condițiile în care s-a constatat că principala rezervă de capital indicată de firmă (un cont la o bancă din Elveția) nu există.

E vorba, deocamdată, de un deficit de aproximativ 170-180 de milioane de euro, care ar putea crește după ce FGA va finaliza reanalizarea a 100.000 de dosare de daună, conform unei decizii mai vechi a ASF.

În acest moment, City Insurance nu poate garanta plata daunelor asumate, rezervele sale fiind mai mici decât necesarul cel puțin cu suma indicată mai sus.

Potențialul cumpărător City Insurance condiționează ASF

Pe de altă parte, într-o scrisoare trimisă celor de la ASF, potențialul cumpărător al City Insurance arată, de fapt, că restabilirea indicatorilor de solvabilitate va veni abia după ce ASF va aproba tranzacția, inversând cronologia. „Imediat ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) își va da acordul pentru preluarea controlului (engl. change of control) la City Insurance, I3CP va efectua o majorare de capital de 150 de milioane de euro”, au arătat cei de la I3CP.

Mai mult decât atât, cei de la I3CP spun că vor un răspuns de la ASF în maximum 5 zile de la înaintarea ofertei pentru City, deoarece valoarea companiei scade pe zi ce trece.
Decizia Curții de Apel București privind cererea City Insurance și Vivendi de suspendare a aplicării măsurilor luate de ASF, cu mențiunea că poate fi atacată cu recurs, în 5 zile:

Tip solutie: Respinge cererea de suspendare

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu pentru reclamanta Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA. Anulează cererea de suspendare în privinţa reclamantei Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA, pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Vivendi International SRL, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a judecăţii, formulată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Vivendi International SRL în contradictoriu cu pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a se depune, în caz de formulare, la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 24.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

author avatar
Andrei Coman
317 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Odobescu si Musat sa va vedem cum veti suporta sobolanii pe langa voi , pana acum nu ati suportat oamenii, ati futut toate curvele si acum veti fi fututi ca asa este in viata , futi, vei fi futut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger