La ONU s-a vorbit recent despre crearea unui „sistem alimentar mai sănătos, mai durabil și echitabil” până în 2030.
Jonglarea cu obiective precum “zero sărăcie alimentară” este îngreunată de faptul că populația umană în creștere necesită dublarea producției de mâncare până în 2050, inclusiv de carne. Există o soluție în discuție: reducerea dependenței noastre de consumul convențional de carne.
Există, de asemenea, o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la etica sacrificării industriale a animalelor, 70 de miliarde fiind ucise în fiecare an pentru hrană. Dar această teorie, care vine din țările îndestulate, nu satură milioanele de oameni din statele sărace, unde alte milioane de copii sunt afectați de malnutriție.
O afacere de peste un trilion de dolari
Schimbarea obiceiurilor alimentare ar putea fi extrem de perturbatoare pentru economiile existente, comentează Al Jazeera. Ar decima locurile de muncă prin întregul lanț alimentar care se bazează pe carne ca parte esențială a produselor sale, de la fermieri la comercianți.
Compania de analiză Global Data a estimat valoarea industriei cărnii la 1,3 trilioane de dolari la nivel global în 2020.
Carnea face parte din dieta obișnuită a 86 la sută din populația din 39 de țări, în timp ce consumul de carne este un ingredient cheie al majorității felurilor de mâncare naționale.Acest consum a crescut în special în țările în curs de dezvoltare rapidă, unde carnea a fost văzută anterior ca un lux.
China, acum un gigant economic și cel mai mare importator mondial de carne de porc în 2019, și-a mărit importurile cu 76% în 2020. Consumul de carne în India, a doua cea mai populată țară, a crescut cu 17% din 2015 și se estimează o dublare a procentului până în 2030.
Companiile de biotehnologie, susținute de miliardari precum Bill Gates, susțin că prețurile pentru un hamburger cultivat cu celule din carne vor ajunge undeva la 10 USD în supermarketuri în viitorul apropiat.
Dar această politică pune deja presiuni asupra industriei cărnii. În Germania, de exemplu, politicienii Partidului Social Democrat (SDP), au depus eforturi pentru a crește TVA-ul pentru carne de la 7% la cota standard de 19%. Majoritatea analiștilor consideră că o astfel de strategie a taxelor nu poate funcționa în UE și la nivel global, reprezentând o lovitură de grație împotriva producătorilor de carne și a consumatorilor.
Sa va imaginati un laborator cu multe cutii de sticla unde sunt picurate vitamine, hormoni si alte subst. sintetice, etc peste celule selectate cu un anumit ADN…si va vor zice ca e….eco !
Pe cand altii vor manca carne autentica….la preturi de vita kobe…
Vă dă bill geits carne facuta de el ultimu șmen ! Și o sa aveti viata lungă la fel ca penisu de chinez! Să vedetz cum face Bill chiftele! Amestecă carnea cu o mîna si apoi o face pe piept! Dar ardei umplut? Ia carnea-n mînă și o îndeasă cu dicku-n ardei! Poftă bună neomarxistilor!
Lumea a luat-o razna