AcasăAfaceriCine sunt cei mai bogați miliardari în criptomonede din lume?

Cine sunt cei mai bogați miliardari în criptomonede din lume?

Changpeng Zhao, fondatorul și directorul executiv al platformei de tranzacționare  Binance, este cel mai bogat miliardar cripto din lume, cu o avere netă de 65 de miliarde de dolari, conform Forbes World Billionaires List 2022.

Sam Bankman-Fried, co-fondatorul și directorul executiv al schimbului global FTX, a fost clasat drept al doilea, cu o avere personală de 24 de miliarde de dolari, urmat de co-fondatorul Coinbase, Brian Armstrong(6,6 miliarde USD).

Lista Forbes, care a folosit prețurile acțiunilor și cursurile de schimb din 11 martie pentru a calcula averile celor mai bogați oameni din lume, prezintă un record de 19 miliardari care și-au făcut bani din criptomonede și tehnologia blockchain – de șapte mai mult decât în ​​2021.

Au fost 12 luni agitate în lumea criptomonedelor, de la ascensiunea Dogecoin alimentată de Elon Musk, la inovații Web.3 și jetoane nefungibile(NFT), până la fluctuațiile Bitcoin și altor monede digitale.

În noiembrie, Bitcoin a atins un maxim  istoric de 68.000 de dolari, apoi s-a prăbușit în ianuarie pentru a se stabili cu puțin peste 35.000 de dolari. Astăzi, se tranzacționează în intervalul de 41.280 USD.

Săptămâna trecută, Forbes l-a desemnat pe Musk, fondatorul și directorul executiv al producătorului de mașini electrice Tesla, cea mai bogată persoană din lume cu o avere netă de 219 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, criza Rusia-Ucraina, pandemia Covid-19 și piețele de valori volatile au afectat bogăția combinată a celor mai bogați oameni, care a scăzut cu 3% la 12,7 trilioane de dolari în ultimul an, de la un record de 13,1 miliarde de dolari în 2021.

În total, există 2.668 de miliardari în lume, față de 2.755  anul trecut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor