AcasăAfaceriChina și SUA au salvat ceasurile elvețiene de criza economică

China și SUA au salvat ceasurile elvețiene de criza economică

Exporturile de ceasuri  “swiss made” revin la nivelurile pre-pandemice, stimulate de cererea puternică din China și Statele Unite.

Livrările au crescut cu 2%, până la 1,8 miliarde de franci elvețieni(2 miliarde de dolari) în aprilie, comparativ cu aceeași lună din 2019, potrivit Federației industriei elvețiene a ceasurilor . Exporturile au început să-și revină în martie, după ce au scăzut cu 22% în 2020, pe măsură ce restricțiile sanitare au oprit turismul și au închis magazinele.

Următoarele două luni vor fi decisive în confirmarea tendinței de redresare, a declarat federația într-un comunicat. Până în prezent, începutul cumulativ până în 2021 este identic cu performanța de acum doi ani.

Directorul executiv al Swatch Group AG, Nick Hayek, a declarat  în această lună că se așteaptă la o „creștere masivă” a cererii dacă oamenii vor putea călători din nou în această vară și dacă magazinele se vor deschide în întreaga lume.

Președintele Richemont, Johann Rupert, a adoptat o poziție mai prudentă săptămâna trecută, spunând că vizibilitatea redusă a pieței de ceasuri de lux se va menține probabil până când va exista imunitatea colectivă împotriva Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor