Cauta

China cucerește City of London

Relațiile Regatului Unit cu China ar putea fi la un nivel scăzut, dar avanpostul China Construcțion Bank din centrul financiar londonez se bazează pe fluxuri financiare din ce în ce mai apropiate între cele două țări.

Sucursala CCB este singura bancă de compensare a valorii yuanului din Marea Britanie, a realizat tranzacții în valoare de 10 trilioane de dolari din 2014 – cel mai mare volum din afara Asiei – și plănuiește o creștere a activității.

Yang Aimin, care conduce operațiunile din Marea Britanie ale celui de-al doilea cel mai mare creditor din China din 2018, a declarat că țintește o creștere de două cifre a volumului de compensare în 2022, după ce a crescut cu 18% anul trecut, la 11,9 trilioane de yuani.

„Hong Kong a pornit pe o cale care poate fi replicată în mare măsură de Londra”, spune el, remarcând că actualul Shanghai-London Stock Connect, care permite firmelor chineze să se coteze în Marea Britanie și invers, ar putea deschide în cele din urmă ușa către un aranjament similar pentru tranzacționarea obligațiunilor.

Ambițiile bancherilor chinezi vin în contextul unei poziționări mai dificile a Londrei ca centru financiar în afara Uniunii Europene.

Guvernul Marii Britanii a căutat de mult să atragă investițiile chineze, un proces care a început serios în 2014, printr-o înțelegere care a permis CCB să faciliteze compensarea offshore de yuani la Londra și emiterea unei obligațiuni de 3 miliarde de yuani, o premieră în afara Chinei și Hong Kong-ului.

CCB oferă servicii de schimb valutar și de compensare celor patru listări chineze din Londra, inclusiv Huatai Securities  și China Pacific Insurance Group.

Luna trecută, Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China a anunțat o extindere a programului Stock Connect la companiile eligibile listate din Germania și Elveția, deschizând calea pentru astfel de listări în alte părți ale Europei.

Și City of London caută să rămână un teren stabil când vine vorba de tranzacțiile offshore cu yuani. Hong Kong domină cu trei sferturi din piață, Regatul Unit pe locul doi cu 6,6%, înaintea cotei de 3,3% a Singapore, potrivit datelor compilate de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version