AcasăAfaceriChina atacă din nou brandurile de modă occidentale

China atacă din nou brandurile de modă occidentale

Beijingul a acuzat mai multe mărci vestimentare occidentale că vând bunuri care ar putea fi dăunătoare copiilor.

Într-o notificare de avertizare de pe site-ul administrației vamale din China erau enumerate 81 de articole importate de companii care operează în țară, printre care Nike, H&M și Zara.

Anunțul Autorității vamale chineze a specificat articole precum îmbrăcăminte pentru copii, încălțăminte, jucării, periuțe de dinți și biberoane care au fost observate în timpul examinărilor din iunie 2020 până în mai 2021.

Potrivit autorităților, nouă loturi H&M de rochii de bumbac conțin „coloranți sau substanțe nocive care pot fi absorbite de corp prin piele și pot pune în pericol sănătatea”.

Aceeași problemă a fost ridicată și pentru hainele pentru copii, de la Zara, tricourile pentru băieți Nike și loturile de pijamale de bumbac Gap. Toate cele trei companii au refuzat să comenteze.

China a vizat inițial H&M și Nike, pentru a include ulterior Burberry, Adidas și Converse, printre altele.

Este cea mai recentă lovitură pentru mărcile de îmbrăcăminte occidentale care operează în China, pe fondul unei reacții internaționale asupra pretențiilor de abuzuri în regiunea Xinjiang, care cultivă bumbac, găzduind grupul minoritar uigur majoritar musulman.

China a reținut uigurii în tabere din regiunea de nord-vest a Xinjiang, unde au apărut acuzații de tortură, muncă forțată și abuz sexual.

La începutul acestui an, mai multe națiuni occidentale au impus sancțiuni Chinei.

Sancțiunile au fost introduse ca un efort coordonat de Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA și Canada.

Beijingul a negat acuzațiile de abuz, spunând că taberele sunt facilități de „reeducare” utilizate pentru combaterea terorismului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger