AcasăAfaceriChanel, eroul pieței luxului?

Chanel, eroul pieței luxului?

Grupul francez de lux Chanel va continua să investească masiv în acest an, bazându-se pe buzunarele sale adânci în timp ce alți jucători din sector se retrag, cu planuri pentru noi magazine în China și Statele Unite

Grupul francez de lux Chanel va continua să investească masiv în acest an, bazându-se pe buzunarele sale adânci în timp ce alți jucători din sector se retrag, cu planuri pentru noi magazine în China și Statele Unite, în ciuda volatilității de pe ambele piețe.

 „Continuăm să navigăm în vremuri foarte incerte”, a declarat pentru Reuters șeful financiar al grupului, Philippe Blondiaux. El a  semnalat „semne pozitive de stabilizare” în China și Hong Kong, dar este încă „prea devreme să spunem” că au depășit dificultățile, în timp ce negocierile în curs privind tarifele cauzează „multă incertitudine”.

În ciuda unei scăderi de 4,3% a vânzărilor în 2024, brandul francez, cunoscut pentru logo-ul său cu dublu C, gențile din piele matlasată și parfumul No. 5, intenționează să mențină nivelul cheltuielilor de capital de anul trecut(1,8 miliarde de dolari),ceea ce a reprezentat o creștere de 43% față de 2023.

De asemenea, va investi 600 de milioane de dolari în lanțurile de aprovizionare și va cumpăra acțiuni la un furnizor de mătase din Franța și la un producător de bijuterii din Italia. Grupul plănuiește să adauge 48 de magazine în acest an, aproape jumătate în SUA și China, precum și în Mexic, India și Canada. Doar șase dintre noile puncte de vânzare vor fi magazine de modă.

Chanel a scumpit prețurile cu aproximativ 3% anul trecut pentru a ține pasul cu inflația, dar ar putea să le majoreze și mai mult anul acesta, în conformitate cu inflația, precizează Blondiaux. Leena Nair, director executiv, a menționat că noul director de creație Matthieu Blazy, numit în decembrie pentru a o înlocui pe Virginie Viard, nu va lansa haine pentru bărbați.

Numirea lui Blazy vine pe fondul unei ample reorganizări a designerilor din industrie, cu nume noi la branduri de top precum Gucci, Dior, Balenciaga și Valentino, în contextul în care directorii încearcă să relanseze creșterea vânzărilor. Chanel este deținut de frații miliardari Alain și Gerard Wertheimer.

Grupurile de lux au sperat că piața americană va ajuta sectorul să iasă din declinul din acest an, însă incertitudinile legate de tarifele vamale au spulberat speranțele unei reveniri rapide, firma de consultanță Bain reducându-și previziunile privind vânzările la o scădere probabilă între 2% și 5%.

„Volatilitatea macroeconomică și geopolitică reprezintă, fără îndoială, o provocare pentru afaceri și am observat că aceste condiții au un impact asupra vânzărilor în unele regiuni”, a subliniat Nair.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
48 afisari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
*** National nu isi asuma continutul comentariilor si isi rezerva dreptul de a NU le publica sau de a le modera. Va rugam sa va exprimati opiniile folosind un limbaj respectuos si civilizat. ***
Introduceți aici numele dvs.

Zenville

Ultimele știri

proger