AcasăAfaceriCele mai mari companii care acceptă plăți în criptomonede

Cele mai mari companii care acceptă plăți în criptomonede

În timp ce tranzacțiile cu  criptomonede devin din ce în ce mai populare, oportunitățile de a le cheltui sunt oarecum limitate, datorită volatilității acestor noi active.

Cu toate acestea, există un număr tot mai mare de companii dintr-o multitudine de sectoare – tehnologie, turism, alimentație – care acceptă criptomonede, permițând clienților să le folosească ca metodă oficială de plată pentru bunurile și serviciile lor.

Pavilion Hotels & Resorts

Fiind cea mai recentă companie care a permis tranzacții criptografice, grupul Pavilion Hotels & Resorts din Hong Kong a devenit, de asemenea, primul lanț internațional de hoteluri care acceptă plăți în monedă virtuală.

Potrivit Euronews, grupul – care deține proprietăți în Amsterdam, Madrid, Lisabona și Roma, precum și Bali și Phuket – va accepta rezervări folosind  40 de monede diferite, inclusiv Bitcoin și Ethereum, prin parteneriatul  cu platforma de plăți Coindirect.

AXA Insurance

Brokerul de asigurări  permite clienților din Elveția să folosească Bitcoin ca opțiune de plată pentru facturile lor.

Decizia de a îmbrățișa criptomonedele a fost în curs de desfășurare, deoarece cercetările de piață efectuate de companie în 2019 au constatat că aproape o treime dintre respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani au investit deja în ele sau erau interesați să facă acest lucru.

Clienții vor avea acum un cod de referință tipărit pe facturile pentru polițele de asigurare pentru a-și plăti primele prin schimbul criptografic Bitcoin Suisse, care le va transforma apoi în franci elvețieni.

Microsoft

Cea mai mare companie de software din lume nu putea să rămână în afara cripto. Microsoft acceptă plățile Bitcoin pentru o serie de servicii, inclusiv Xbox Live și Skype.

Interesul pentru tehnologia criptografică nu se termină aici. Utilizând blockchain-ul, Microsoft a lansat și ION, o platformă de autentificare în două straturi pe rețeaua Bitcoin la sfârșitul lunii martie. În loc de plăți, tehnologia creează ID-uri digitale pentru autentificarea identităților online.

Starbucks

În urma unui proces extins, clienții Starbucks pot folosi acum noua aplicație Bakkt pentru a plăti băuturi și alte produse la lanțul de cafea cu Bitcoin convertit. Potrivit creatorilor aplicației, 500.000 de persoane au preluat programul de acces anticipat pentru a testa portofelul digital ca metodă de plată.

Tesla

Producătorul de mașini electrice a anunțat la începutul acestui an că va accepta plăți Bitcoin pentru achizițiile de vehicule din SUA. Decizia a venit după o investiție  de 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă.

Ulterior, CEO-ul Elon Musk a anunțat că Tesla va pune în așteptare tranzacțiile Bitcoin  până când mai mult de 50% din criptomonede vor fi exploatate folosind energie regenerabilă.

Visa

Compania de carduri de credit Visa a confirmat la sfârșitul lunii martie că pilotează o schemă cu platforma Crypto.com pentru a accepta criptomonede în vederea  decontării tranzacțiilor în rețeaua sa de plăți. Acum va accepta USD Coin (USDC), o monedă digitală stabilă care este legată de valoarea dolarului SUA.

AirBaltic

AirBaltic(Letonia) a devenit prima companie de aviație din lume care a acceptat Bitcoin ca plată a tarifelor în 2014. A procesat peste 1.000 de tranzacții Bitcoin de când a lansat această operațiune. Compania aeriană poloneză LOT îi va urma exemplul în 2022.

Amatil(Coca Cola)

Amatil, îmbuteliatorul și distribuitorul gigantului de băuturi din regiunea Asia-Pacific, a activat criptomoneda ca metodă de plată prin parteneriatul său cu platforma Centrapay. Începând cu 2020, există acum peste 2.000 de distribuitoare automate în Australia și Noua Zeelandă, care sunt destinate să accepte monede virtuale pentru a plăti băuturi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger