AcasăAfaceriCel mai mare magazin din lume se află în Suedia. A devenit...

Cel mai mare magazin din lume se află în Suedia. A devenit atracția turistică nr. 1 a țării

În Suedia există un magazin atât de mare încât a devenit cea mai populară atracție turistică a țării, primind în medie cinci milioane de vizitatori în fiecare an.

Supermagazinul – Gekas Ullared – atrage un număr atât de mare de vizitatori încât s-au  construit în apropiere două hoteluri, un motel, mai multe cabane de închiriat și un teren de camping pentru vizite peste noapte.
Cu o suprafață de 40.400 de metri pătrați, este unul dintre cele mai mari magazine din lume și cel mai mare din Scandinavia – este format din 22 de raioane care vând aproximativ 100.000 de produse, de la electronice la îmbrăcăminte.

Cunoscut pentru prețurile sale mici, magazinul devine neîncăpător mai ales sâmbăta, ajungându-se la cozi de peste un kilometre.

Oficial, statutul de atracție turistică al magazinului a fost recunoscut în 2016. Jan Wallberg, directorul supermagazinului, a declarat: „Gekas Ullared nu este doar un magazin. Este o destinație de călătorie. Vii aici pentru experiența generală. Oamenii merg la Paris și pentru a face cumpărături, la fel ca și noi”.

Istoria Gekas Ullared datează din 1963, când fondatorul Goran Karlsson a deschis magazinul inițial la parterul unei case din oraș. Atunci, acesta s-a concentrat pe vânzarea de haine și produse de curățenie la prețuri mici, iar când afacerile au luat avânt, magazinul s-a extins în noul sediu mai mare pe care îl ocupă și în prezent. Cunoscut în întreaga țară, magazinul a devenit  subiectul unui serial documentar, numit Ullared, iar Regele Carl Gustaf și Regina Silvia ai Suediei chiar l-au vizitat în 2013, în timpul unui turneu în comitatul Halland.

author avatar
Andrei Coman
1.301 afisari

3 COMENTARII

  1. Evoluția omului modern: shopingărețul consumator = homini svlabis consumatoris cu creierul dedicat disperării de a cumpăra orice și de oriunde produse de care nu are nevoie, care nu și le permite, dar plateste credite, dobânzi și sulte toată viața

  2. Cel mai mare magazin din lume este west Edmonton Mall. Se intinde pe sapte X cnci strazi. 800 de magazin in unul singur.Ae 65 mii de locuri de parcare,multe supra etajate.Construit de fratele sahinsahulyi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger