AcasăAfaceriCel mai mare hotel din România se închide definitiv pentru turiști. Ce...

Cel mai mare hotel din România se închide definitiv pentru turiști. Ce decizie a luat Ionuț Negoiță

RINCel mai mare hotel din România se închide definitiv pentru turiști. Ce decizie a luat Ionuț Negoiță

Pandemia îl obligă pe Ionuț Negoiță să-și regândească una dintre afacerile sale cele mai importante. Hotelul pe care îl deține în Capitală, considerat cel mai mare hotel din România, va fi închis definitiv pentru turiști.

Motivul care stă la baza acestei decizii este prăbușirea „gradului de ocupare şi a veniturilor”. Rin Grand Hotel, deschis în 2007, chiar înainte de Summitul NATO de la București, a fost convertit parțial în apartamente în anul 2012. Hotelul va fi transformat în clădire de apartamente, care vor fi scoase la vânzare.

„Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă. L-am închis şi transformăm ultimele camere ce funcţionau în regim hotelier în apartamente. Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a spus Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului, pentru Ziarul Financiar.

Camerele hotelului, transformate în apartamente

Anul trecut mai funcţionau în regim hotelier 480 din cele aproape 1.500 de camere pe care le avea la deschidere hotelul.

Investiţia inițială în afacere a fost de 60 de milioane de euro. A urmat însă criza din 2008-2010, iar frații Negoiță și-au dat seama că le-ar fi fost imposibil să-și recupereze banii în condiţiile în care gradul de ocupare a hotelului nu depăşea 48%, pe fondul scăderii cererii pentru cazare.

author avatar
Andreea Vlad
664 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger