AcasăAfaceriCel mai mare fond suveran de investiții din lume, gaură de 68...

Cel mai mare fond suveran de investiții din lume, gaură de 68 de milioane euro

Fondul suveran de investiții al Norvegiei a pierdut 68 de miliarde de euro în primul trimestru și și-a văzut valoarea scăzând la 1216 miliarde de euro, în principal din cauza temerilor legate de războiul din Ucraina.

Alimentat de veniturile din petrol ale statului norvegian, uriașul fond a înregistrat un randament negativ de 4,9%, valoarea sa scăzând la 11 657 de miliarde de coroane. Banca Norvegiei a atribuit această subperformanță șocului geopolitic al războiului din Ucraina, care alimentează temerile legate de încetinirea creșterii economice.

Investițiile în acțiuni, care reprezintă 70,9% din portofoliu, au pierdut 5,2% pe parcursul trimestrului, iar investițiile în obligațiuni, care reprezintă 26,3% din active, au pierdut 4,8%. În schimb, investițiile în imobiliare (2,7% din portofoliu) au crescut cu 4,1%.

Toate aceste investiții sunt făcute în afara Norvegiei, cel mai mare exportator de hidrocarburi din Europa de Vest, pentru a nu supraîncălzi economia națională.

Joi, conform conform datelor live de pe site-ul băncii centrale norvegiene, fondul se ridica la 11470 miliarde de coroane, ceea ce înseamnă mai mult de 2,1 milioane de coroane pentru fiecare dintre cei 5,4 milioane de locuitori ai țării scandinave.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
557 afisari

2 COMENTARII

  1. SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger