AcasăAfaceriCel mai bogat om din lumea vrea să cumpere “100% din Twitter”

Cel mai bogat om din lumea vrea să cumpere “100% din Twitter”

Miliardarul Elon Musk vrea să-și însușească Twitter pentru 43 de miliarde de dolari.

Musk a anunțat că a înaintat  “cea mai bună ofertă finală” de a cumpăra Twitter Inc., menționând că această companie are  “un potențial extraordinar” pe care îl va “debloca”. Mai precis, prin a o scoate de pe bursă.

Cel mai bogat om din lume va oferi 54,20 dolari per acțiune în numerar, reprezentând o primă de 54% față de prețul de închidere din 28 ianuarie și o valoare de aproximativ 43 de miliarde de dolari. Acțiunile companiei de social media au crescut cu 18%.

Musk, în vârstă de 50 de ani, a anunțat oferta într-un dosar la Comisia de Valori Mobiliare din SUA, joi.

Elon Musk precizează că este „cea mai bună ofertă a sa și oferta  finală” și amenință, în caz de refuz, să „reexamineze poziția sa de acționar” în cadrul Twitter.

El răscumpărase aproximativ 73,5 milioane de acțiuni ale companiei din California și a devenit clar că aceasta nu era o investiție pasivă.

A multiplicat provocările și sondajele săptămâna trecută cu privire la schimbările pe care le are în vedere pentru Twitter. „Toată lumea pare să creadă că Musk vrea o parte mai mare din companie decât ar permite consiliul de administrație”, au menționat analiștii economici de la  Creative Strategies.

Musk își poate permite preluarea Twitter, notează Bloomberg.  În prezent, are o avere de  aproximativ 220 de miliarde de dolari,  în comparație cu valoarea de piață a Twitter de 37 de miliarde de dolari.

Preluarea este puțin probabil să fie un proces prelungit. „Dacă afacerea nu funcționează, având în vedere că nu am încredere în management și nici nu cred că pot conduce schimbarea necesară pe piața publică, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”, a spus Musk.
Alți observatori ai pieței susțin că oferta de 54,20 dolari pe acțiune este prea mică pentru ca acționarii sau consiliul Twitter să o accepte.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
165 afisari

2 COMENTARII

  1. Dacă îl va menține independent de ăștia care sunt acum la butoane e ceva.
    Nu vedețo că toate trusturile de presă au aceleași știri și aceeași politcă editorialistă?

  2. Fiecare globalist vrea sa aiba propria lui masinarie de propaganda la fel ca HITLER si GOEBBELS

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger