AcasăAfaceriCel mai bogat om din lume a devenit şi mai bogat. Cu...

Cel mai bogat om din lume a devenit şi mai bogat. Cu cât a crescut averea miliardarului francez Bernard Arnault

Averea netă a lui Bernard Arnault tocmai a depășit 200 de miliarde de dolari, făcându-l cea mai bogată persoană din lume (din nou). Elon Musk și Jeff Bezos au reușit și ei această performanță, dar Arnault este primul non-american care a făcut-o.

Marți, magnatul francez din spatele conglomeratului de lux LVMH a ocupat primul loc în indicele Billionaires al Bloomberg, cu o avere totală netă de 201 de miliarde de dolari.

Averea lui Bernard Arnault a depășit 200 mld. $

Este pentru prima dată când Arnault a atins această etapă și îl face doar unul dintre cei trei oameni care au depășit vreodată pragul de 200 de miliarde de dolari.

În decembrie anul trecut, averea netă a miliardarului în vârstă de 74 de ani a depășit-o pentru prima dată pe cea a lui Musk, făcându-l pentru scurt timp cel mai bogat om din lume. Elon Musk, CEO-ul Tesla și proprietarul Twitter, a revendicat titlul luna trecută, dar chiar așa, Arnault deține acum din nou titlul. Pe măsură ce cererea de bunuri de lux rămâne puternică, imperiul lui Arnault LVMH continuă să reziste mai bine decât companiile de tehnologie. Drept urmare, Bloomberg raportează că valoarea netă a magnatului a crescut cu 39 de miliarde de dolari doar în acest an. Având în vedere că tocmai am intrat în al doilea trimestru al anului 2023, va fi interesant de văzut ce poate face ca miliardele lui Arnault să fluctueze înainte.

Prețul acțiunilor LVMH este în prezent la un nivel record de 186,15 de dolari începând cu 4 aprilie. De ce? În februarie, compania a anunțat că va răscumpăra 1,6 miliarde de dolari din propriile sale acțiuni. În plus, compania a înregistrat și anul trecut un record de 86,4 miliarde de dolari, care a inclus venituri de peste 21,8 miliarde de dolari la Louis Vuitton. În total, Arnault deține 75 de mărci de lux, inclusiv nume de ultimă generație precum Dior, Loro Piana, Celine, Bulgari și Tiffany & Co., pe care LVMH le-a achiziționat pentru 15,8 miliarde de dolari, o afacere finalizată în 2021.

author avatar
Andreea Vlad
2.324 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri