AcasăAfaceriCea mai puternică femeie din moda pret-a-porter

Cea mai puternică femeie din moda pret-a-porter

La 38 de ani, va fi cea mai puternică femeie din pret-a-porter-ul global: Marta Ortega, fiica multimiliardarului Armancio Ortega, va prelua vineri frâiele gigantului spaniol Inditex, compania-mamă a Zara , într-un moment cheie pentru viitorul grupului.

Descrisă ca fiind discretă și rezervată, Marta Ortega a fost abordată de câțiva ani pentru a-i urma tatălui ei în fruntea holdingului cu 6.500 de magazine și 174.000 de angajați.

Însă abia în toamnă a fost oficializată numirea sa, în cadrul unei reorganizări orchestrate de însuși Amancio Ortega – după zece ani de „regență” a lui Pablo Isla, meșter al expansiunii internaționale a grupului.

„Ne pregătim pentru această tranziție de mult timp”, a declarat Pablo Isla la o conferință de presă. „Marta este în companie de cincisprezece ani și a  condus o mulțime de proiecte”.

Născută la 10 ianuarie 1984, Marta Ortega a crescut în  La Coruna, un oraș situat în vestul Spaniei. Absolventă a Școlii Europene de Afaceri din Londra în 2007, a făcut primii pași, incognito, în grupul de familie ca vânzătoare într-un magazin Zara din capitala Marii Britanii. Ulterior, a lucrat în compartamente de design, dar  nu a deținut o funcție executivă și nici nu a gestionat o filială Zara.

Marta, care va primi un milion de euro pe an la conducerea Inditex, “este foarte bine pregătită pentru această funcție” , subliniază Alfred Vernis, profesor la școala de afaceri Esade și fost director al grupului de textile Zara, amintind că va fi spijinită de doi dintre unchii săi materni care ocupă funcții de conducere în cadrul grupului.

Compania Inditex, fondată în 1985 de Amancio Ortega, devenit cel mai bogat om din Spania, se pregătește pentru un an  complicat, din cauza războiului din Ucraina, care a dus la suspendarea operațiunilor în cele 502 magazine din Rusia.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
648 afisari

2 COMENTARII

  1. i-o dam lu Botezatu
    sa se spele pe cap cu ea…………………………………………
    (sa se spele de mizerii)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger