AcasăAfaceri“Ce fugă!”: boom al exporturilor în cea mai mare economie a Europei

“Ce fugă!”: boom al exporturilor în cea mai mare economie a Europei

Exporturile Germaniei au crescut mai mult decât era de așteptat în iunie, în ciuda blocajelor continue ale lanțului de aprovizionare. Datele oficiale  au arătat o redresare puternică în cea mai mare economie europeană.

Exporturile ajustate sezonier au crescut cu 1,3% ,față de  0,4% în mai, potrivit Destatis, biroul federal de statistică.

Exporturile sunt acum în creștere pentru a 14-a lună consecutivă. “What a run!”, a exclamat Thomas Gitzel, analist economic la VP Bank.

În total, Germania a înregistrat un excedent comercial în iunie de 13,6 miliarde de euro, față de 12,8 miliarde (revizuite) în mai și 13,4 miliarde de euro așteptate de economiști.

Comparativ cu februarie 2020, luna dinaintea începerii pandemiei Covid-19 în Germania, exporturile ajustate sezonier au crescut cu 1,1%, iar importurile au crescut cu 10%, subliniind cererea internă puternică și cheltuielile masive de stat în timpul crizei.

Exporturile de produse „Made in Germany” către Statele Unite au crescut cu aproape 40% și cu 16% către China. Cele două țări sunt cei mai importanți parteneri comerciali ai Germaniei în afara pieței unice a UE.

Bundesbank se așteaptă ca economia să atingă nivelurile sale pre-pandemice la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, crescând cu 3,7% anul acesta și cu 5,2% anul viitor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger