AcasăAfaceriCe a fost nevoit să facă Elon Musk pentru a plăti niște...

Ce a fost nevoit să facă Elon Musk pentru a plăti niște taxe. Compania Tesla, afectată!

Elon MuskCe a fost nevoit să facă Elon Musk pentru a plăti niște taxe. Compania Tesla, afectată!

Miliardarul Elon Musk a vândut peste 3 milioane de acțiuni ale Tesla în valoare de aproape 5 miliarde de dolari, relatează CNBC. El deține în continuare peste 166 de milioane de acțiuni.

Trustul său a vândut peste 3,5 milioane de acțiuni în valoare de 3,88 miliarde de dolari într-o serie de tranzacții efectuate în cursul zilelor de marți și miercuri.

Tranzacțiile respective nu au fost marcate ca făcând parte din categoria 10b5-1, un indicator folosit pe piețele financiare americane pentru a semnala că sunt vânzări programate.

Elon Musk a făcut și profit

El deținea deja 170,5 milioane de acțiuni înainte de această tranzacție, în valoare de 182 de miliarde de dolari, conform CNN. CEO Tesla intenționează să cumpere alte 71,4 milioane de acțiuni, inclusiv restul de 20,7 milioane de opțiuni care urmează să expire în august 2022.

Elon Musk a făcut un profit extraordinar de 2,5 miliarde de dolari din achizițiile de acțiuni pe care le-a făcut, deoarece a trebuit să plătească doar 6,24 dolari pe acțiune pentru a cumpăra fiecare acțiune în condițiile opțiunii din 2012, cât costau acțiunile Tesla la acel moment, pe o bază ajustată de împărțire. Și acțiunile pe care le-a achiziționat valorau 1.180 de dolari, pe baza prețului mediu de vânzare al acțiunilor pe care le-a vândut.

Planul de vânzări fixat de Elon Musk

Documente financiare depuse miercuri seara arată că Musk vinde un bloc separat de acțiuni Tesla printr-un plan pe care l-a pus în mișcare pe 14 septembrie anul acesta. Aceste vânzări se ridică la peste 930.000 de acțiuni în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari.

Musk a vândut aceste acțiuni parțial pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale legate de exercitarea opțiunilor pe acțiuni. Înainte ca acest plan separat de vânzări să fie făcut public, Musk i-a întrebat pe cei peste 62 de milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă să își vândă 10% din acțiunile Tesla, promițând că va respecta rezultatul sondajului, indiferent care va fi acesta.

În urma sondajului de pe Twitter, acțiunile Tesla au scăzut cu mai mult de 15% față de luni și marți, înainte de a reveni cu peste 4% miercuri.

author avatar
Andreea Vlad
489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger