AcasăAfaceriCapitala europeană a “cărnii false”

Capitala europeană a “cărnii false”

Înconjurat de unele dintre cele mai fertile terenuri agricole din Anglia, micul oraș Boston va deveni luna viitoare centrul european al producției de  burgeri și mezeluri pe bază de plante.

Noua fabrică a Plant & Bean Ltd., cea mai mare din Europa, va produce în cele din urmă 55.000 de tone pe an de produse proteice alternative. Acest lucru va oferi acestui sector diferența de preț și calitate față de  carnea convențională, potrivit directorului executiv Edwin Bark. Cererea de proteine ​​alternative a crescut în ultimii ani, pe măsură ce schimbările climatice și problemele de sănătate determină consumatorii să opteze pentru aceste produse. Industria a atras investiții uriașe în capital de risc , în timp ce giganții alimentari de la McDonald’s Corp. la Nestle SA își desfășoară propriile game alternative. Cu toate acestea, vânzările rămân o fracțiune din piața mondială a cărnii de 1,4 trilioane de dolari. Plant & Bean, cunoscută anterior ca divizia fără carne a The Brecks Company Ltd., caută în prezent fonduri pentru a deschide mai multe fabrici în SUA anul viitor și în China, Thailanda și Brazilia în 2022. “Pandemia Covid-19 a accelerat adoptarea cărnii pe bază de plante în dietele oamenilor, a spus Bark, fost director general european la divizia de alimente Nestle. Colaborăm cu partenerii noștri pentru a reduce costul la mazăre și fasole cu 50%, pentru a crește atractivitatea produselor.Există un drum lung de parcurs, dar potențialul este imens. Dacă într-adevăr depășim aceste bariere ale consumatorilor în termeni de preț și calitate, cred că se va accelera enorm.” Piaţa globală a cărnii pe bază de plante a fost estimată la 12,1 miliarde de dolari în 2019 şi este preconizat să ajungă la 27,9 miliarde de dolari până în 2025, cu o rată anuală de creştere de 15%, potrivit  unui studiu realizat de Euromonitor și Good Food Institute.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
440 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger