AcasăAfaceriCâinii latră, ursul trece. Gigantul gazelor rusești o duce foarte bine

Câinii latră, ursul trece. Gigantul gazelor rusești o duce foarte bine

Gazprom a înregistrat rezultate foarte bune în primul semestru, iar veniturile pentru 2022 le vor depăși pe cele de anul trecut, a declarat directorul general Alexei Miller, în condițiile în care creșterea prețurilor gazelor compensează  scăderea abruptă a producției și exporturilor.

Gazprom a încetat să mai raporteze în mod oficial rezultatele financiare de când Rusia și-a trimis trupele în Ucraina, la 24 februarie, în ceea ce numește o „operațiune militară specială”, dar oficialii au continuat să dea o indicație cu privire la performanța companiei.

Producţia de gaze naturale s-a situat la 288,1 miliarde metri cubi (bcm) în primele opt luni din 2022, în timp ce exporturile Gazprom în ţările din afara Comunităţii Statelor Independente (CIS) au reprezentat 82,2 bcm. Exporturile în China au urcat în ritm anual cu 60%.

Gazprom a înregistrat în primul semestru un profit net record, de 2.500 miliarde de ruble (41,75 miliarde de dolari), iar Consiliul său de Administraţie a recomandat distribuirea unor dividende intermediare.

Miller, un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că Occidentul a făcut o greşeală refuzând contractele de furnizare pe termen lung pentru gazele ruseşti. Și a avertizat că preţul spot al gazelor ar putea depăşi cel mai înalt nivel din toate timpurile, din cauza sancţiunilor şi a deciziilor greşite adoptate de autorităţile occidentale de reglementare.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins săptămâna trecută un nivel record, de peste 300 euro (300 dolari) pentru un Megawatt oră (MWh), în contextul reducerii livrărilor din Rusia.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
347 afisari

16 COMENTARII

  1. „slava hucraina”. Câțiva șmecheri devin și mai bogați iar prostimea sărăcește și mai abitir!

      • Peobabil ca daca era unul din cei smecheri, adica dintre cei care castiga de pe urma cresterii preturilor la energie, atunci nu ar fi avut aceasta atitudine. Asa, tine cu dreptatea, cu poporul.

      • Milogule, ție-ți curge scuipatul din gură și nu te poți kka de foame dar îți dai cu presupusul.
        Cât mai dă tăpălabă de postare? Spune-ne și nouă, nu fi waxer.

      • @ fara noima
        @nelu
        @anonim
        ATENTIUNE
        COMANDA LA MINE
        CULCAT
        TARAS(NICI TARAS N-AM FACUT IN ARMATA)
        FUGA MARS
        INAINTE FUGA MARS
        PAS ALERGATOR
        STANGA-MPREJUR
        DREAPTA-MPREJUR(CA LA UNCHIULETZII VOSTRI MAI MARI AMERICANII)
        STAI PE LOC
        PE LOC REPAUS
        RUPETI RANDURILE
        Elena Istode a fost șef al Diviziei C din SRI și ar fi ajuns șeful acoperiților datorită relației cu un general, scrie flux24.ro, care mai dezvăluie că există documente care atestă că Divizia C s-a ocupat de monitorizarea presei.

    • Retă, iar vorbești fără noimă. Cu cine te cerți? Cui îi răsunzi, dobi?
      Frați mai ai? Sperăm că nu.

  2. Am unul de se crede Dumnezeu😄
    Apropo…vorbirea directă nu presupune obligatoriu un dialog, analfabetule!😎

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger