AcasăAfaceriBuy Back „pandemic”, recuperare de trilioane de dolari

Buy Back „pandemic”, recuperare de trilioane de dolari

Trilioane de dolari ascunși de companiile americane și europene în timpul pandemiei de coronavirus încep să curgă acum către acționari, în mare parte prin răscumpărări, după seceta din 2020.

În Statele Unite, anunțurile de răscumpărare au venit foarte repede după rezultatele primului trimestru, cu Apple și Alphabet implicate în programe de mai multe miliarde de dolari.

Analiștii observă o recompensă a răscumpărării și în Europa, variind de la Maersk  și Unilever  până la Carrefour.

Aproximativ 360 de miliarde de dolari în răscumpărări au fost anunțate în primele trei luni ale anului 2021, comparativ cu 190 de miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, a declarat pentru Reuters strategul JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou.Răscumpărările din SUA au reprezentat 300 de miliarde de dolari, în creștere față de 130 de miliarde de dolari în urmă cu un an.„Vedem că activitatea de răscumpărare se dublează aproape față de 2020. Anualizând acest lucru, vom obține o cifră pe tot anul de 900 de milioane de dolari pentru Statele Unite”, explică expertul JP Morgan.

Anunțurile s-ar putea dovedi o sursă cheie de sprijin pentru piețe, prin scăderea numărului de acțiuni aflate în circulație, răscumpărările sporesc câștigurile pe acțiune. Indicele de răscumpărare S&P 500  este în creștere cu 22% până în prezent, depășind câștigul principal de 12%.

Analiștii Societe Generale prezic răscumpărarea acțiunilor europene la 150 miliarde euro în 2022 și 190 miliarde anul următor. În 2019, răscumpărările au totalizat aproximativ 100 de miliarde de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger