AcasăAfaceriBusiness jet: cerere record pentru avioane private

Business jet: cerere record pentru avioane private

Utilizarea avioanelor private, care a crescut vertiginos în timpul pandemiei de coronavirus, nu dă semne de încetinire, chiar dacă pasagerii se întorc cu milioanele la companiile aeriene comerciale, iar inflația crește costul unui charter.

Zborurile globale cu avioane de afaceri au crescut cu 10% în 2022 față de anul precedent și au fost cu 14% mai mari decât înainte de pandemia din 2019, potrivit companiei de date de aviație WingX. Cererea de avioane private a fost „record” în ultimii doi ani.

Rezervările pentru zborurile private au început să se accelereze în 2020, deoarece persoanele înstărite și călătorii de afaceri au căutat să evite aglomerația și restricțiile Covid-19 în vigoare la companiile aeriene.

Există unele indicii că boom-ul avioanelor private ar putea atinge un platou, pe măsură ce combustibilul costuri cresc. Închirierile de avioane private preplătite au crescut cu 21%, la un preț mediu orar de 11.748 de dolari din decembrie 2021 până în decembrie 2022, conform datelor Private Jet Card Comparisons.

În decembrie, zborurile cu avioane de afaceri și turbopropulsoare au scăzut cu 2% față de decembrie 2021. Dar au rămas cu 15% mai mari decât în decembrie 2019.

Rapoartele WingX și Honeywell arată că trei sferturi dintre piloții de avioane private se așteaptă să zboare la fel de mult în acest an.

Companiile americane de avioane private au continuat să raporteze anul trecut rezervări solide, notează Financial Times.  Flexjet a declarat că sezonul de vacanță de luna trecută a fost cel mai aglomerat din istoria sa. Pentru EvoJets,  rezervările pentru sărbători au început cu două luni mai devreme decât media.

„Avem membri individuali și corporativi care au trecut complet la zboruri private din cauza serviciilor comerciale reduse sau limitate”, a declarat Kenny Dichter, director executiv al companiei de charter Wheels Up.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
151 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger