AcasăAfaceriBursa se duce în PRĂPASTIE, după atacurile de luni ale ruşilor în...

Bursa se duce în PRĂPASTIE, după atacurile de luni ale ruşilor în Ucraina

Scăderile abrupte din ultima perioadă, cu o bursă la un minim de aproape doi ani nu doar la Bucureşti, ci şi peste Ocean, scumpiri accelerate şi perspective sumbre pentru 2023, şi determină pe cei mai mulţi investitori mai degrabă să-şi protejeze câştigurile decât să obţină randamente, adică să caute acele plasamente sigure.

Orice noțiune că Rezerva Federală americană va lua o poziție mai atenuată față de politica monetară a fost ștearsă vineri de datele privind șomajul în scădere din septembrie, semnalând că piața muncii nu suferă din cauza inflației ridicate.

Pieţele se uită către războiul din Ucraina

Dolarul s-a menținut ferm față de o serie de valute, în vreme ce s-a mărit numărul măsurilor luate de investitori neliniștiți în piață.

M-am întrebat dacă piețele se uită către situația din Ucraina și se gândesc că asta ne duce către un sfârșit – care a fost prima reacție la progresele obținute de armata ucraineană în vară.

Acea reacție nu mai are loc și este clar văzută doar o creștere a tensiunii și nu sfârșitul a ceva anume”, a declarat șeful strategiei valutare de la Societe Generale, Kit Juckes.

Wall Street a scăzut vineri după ce un raport optimist privind salarizarea a cimentat așteptările pentru o altă creștere mare a dobânzilor.

author avatar
Andrei Ștefan
546 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri