AcasăAfaceri„Bucătarii lucrează acum la curierat”: industria turismului din România a pierdut peste...

„Bucătarii lucrează acum la curierat”: industria turismului din România a pierdut peste 30% din lucrători

În doar 18 luni, industria turismului românesc a pierdut peste 30% din forța de muncă – este cel mai mare prejudiciu înregistrat de acest sector, a declarat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

“Cel mai mare prejudiciu în industria noastră este că am pierdut peste 30% din forţa de muncă. Forţă de muncă forţată să migreze spre alte sectoare, e firesc şi absolut corect. Unii au mers spre retail, IT, construcţii. Am văzut bucătari care lucrează acum în curierat. Să pierzi 30% din forţa de muncă în circa 18 luni e un prejudiciu enorm pe care foarte greu îl vom compensa, mai ales în condiţiile în care din partea statului nu există nicio reacţie şi atunci trebuie să acționăm noi, mărind salariile în măsura în care business-urile se dovedesc suficient de sustenabile”, a afirmat Ile.

Promovarea externă lipsește de doi ani de zile

Șeful FIHR denunță lipsa totală de promovare externă a României ca destinație de turism, fapt care a adâncit decalajele față de țările performante în sector.

„Alt prejudiciu mare pe care l-am înregistrat în aceste 18 luni a fost faptul că România a ieşit total de pe zona de promovare. Reacţia noastră ca stat a fost „Este pandemie, lumea nu circulă şi oprim prezenţa noastră pe tot ce înseamnă promovare externă”. Doi ani de zile România nu a contat, Vă daţi seama cât de greu va fi acum să întoarcem acest mesaj. Acest decalaj pe care noi l-am avut faţă de ţările performante în turism s-a adâncit, din păcate. În loc să profităm de faptul că a existat o criză care ne-a dus pe toţi la un nivel mai jos al turismului şi ne dădea o şansă de a face un start mai bun, n-am făcut-o şi, din păcate, aceste decalaje s-au adâncit. Statul român nu are încă nicio strategie pe ceea ce înseamnă turism sau promovare”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
204 afisari

1 COMENTARIU

  1. Du-te dracu’, nesimțitule și jegosule! Statul vă dă, DIN BANII NOȘTRI, 200 de milioane de euro ca să nu mai plângeți că ați avut pierderi, și îndrăznești să mârâi?? Ar trebui sî ne pupi în cur cu program, pe noi, contribuabilii, băi rahat cu urechi ce ești! Personalul v-a plecat că nu i-ați mai plătit, javră, ați peferat să băgați banii de la ajutorul de stat în tot felul de căcaturi și să faceți „economie” la cheltuieli în felul ăsta! FMM de jegos infect!
    Statul nu are o strategie?? VOI nu aveți o strategie, rahaților, așteptați să vă pice ajutoarele de stat din banii noștri! Voi știți doar să „actualizați prețurile” pe meniurile voastre împuțite și să vă plângeți că merge piața prost! Să dea Dumnezeu să falimentați toți, până la ultimul, scârbelor și escrocilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger