AcasăAfaceriBrokerii se revoltă: "Frauda de la City Insurance nu putea să existe...

Brokerii se revoltă: „Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă ASF nu închidea ochii”  

Brokerii se revoltă: "Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă ASF nu închidea ochii"  

Frauda  de sute de milioane de euro de la City Insurance reprezinta cel mai mare tun din ultimii 20 de ani din piata financiara! Populatia inca nu intelege dimensiunea acestei fraude si modul in care va fi afectata. – Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu închidea ochii, a afirmat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, în cadrul unei conferinţe organizată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Potrivit lui Dan Paul, inexistenţa conturilor bancare ale City Insurance nu putea să fie o surpriză pentru că ASF-ul trebuie să verifice întocmai existenţa conturilor bancare, chiar şi IBAN-ul şi banca la care este deschis acel cont. Dan Paul a mai spus că „este curios dacă autorităţile din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare”. „Mi se pare că trăim în noaptea minţii”, a spus Dan Paul.

”Este informaţie publică”

Dan Paul a afirmat: „Există o asemănare, sunt şi diferenţe, între Wirecard şi compania de asigurări din România care e într-o administrare specială, chiar specială-specială a ASF-ului, la City Insurance. Este informaţie publică… – Wirecard este o companie care a intrat în insolvenţă pentru că auditorii nu au văzut sau s-au făcut că nu văd lipsa unor miliarde din conturi în nişte bănci din Indonezia, China şi aşa mai departe. Acelaşi caz se presupune a fi acum la City Insurance cu diferenţa că acele conturi bancare nu ar exista pe numele companiei. Şi aici vreau să arăt diferenţele: există o problemă a prevenţiei auditorilor care confirmă soldul bancar pentru conturi la o anumită dată şi nu confirmă continuitatea sau soldul de a doua zi. Ăsta este cazul (din) Germania cu Wirecard, unde se pare că auditorii şi-au făcut formal aparenţa de legalitate, adică au confirmat că la o anumită dată banii erau în cont. A doua zi dispăreau. Nu ştiu cum făcea firma că peste un an îi puneau înapoi, apoi iar dispăreau (prin credite intra-grup – n.r.). În România, la City Insurance, este o clară ingerinţă a Autorităţii, a ASF-ului, sau o neglijenţă. Pentru că în regulile societăţilor supravegheate şi controlate de ASF, auditorii trebuie să aibă confirmarea soldului bancar de la bancă. Deci există o corespondenţă între bancă şi auditor. Mai mult, ASF-ul, când vine în control, verifică existenţa conturilor bancare şi chiar IBAN-ul şi banca care a deschis acest cont. Deci nu poate fi o surpriză pentru ASF acum faptul că acele conturi nu au existat niciodată. Deci e o fraudă care nu putea să existe dacă ASF-ul nu închidea ochii”.

Parlamentul ar trebui să facă o comisie care să verifice activitatea ASF

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a mai declarat că „este curios dacă autorităţile din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare”. Acesta a spus de altfel că Parlamentul ar trebui să facă o comisie parlamentară care să verifice activitatea ASF.

„Şi acum o să fac trimiterea la ASF-ul din Germania: un investitor neamţ, care a fost acuzat prima oară că este evreu, ca şi cum dacă dacă investitorul e evreu nu are voie să cumpere acţiuni, a cumpărat acţiuni şi a reclamat autorităţilor presupuse nereguli. Imediat informaţia a apărut în Financial Times, unde doi ziarişti au scris despre caz: că unele lucruri nu se leagă, că există inadvertenţe în bilanţ şi aşa mai departe, şi au tot scris. Ce a făcut ASF-ul german e foarte interesant: preşedintele i-a acuzat pe cei doi ziarişti de manipularea pieţei şi le-a făcut plângere penală. Astăzi, preşedintele este acuzat el, printr-o plângere penală a statului german, nu ştiu dacă de manipulare sau de fraudă, (dar) are el un dosar penal. (…) În România, în cazul FNI-ului, atunci când s-a descoperit o mare fraudă la FNI, preşedintele CNVM-ului de atunci, ASF-ul de azi, profesorul (Ştefan) Boboc, a fost arestat pentru că nu a supravegheat atent fondul de investiţii existând un număr de unităţi de fond pe piaţă neînregistrate în evidenţele societăţii. Sunt curios acum dacă autorităţi din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi ani această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare. Mi se pare că trăim în noaptea minţii. Mai mult decât atât, am auzit un director din ASF, care e şi director general la direcţia de asigurări, care a spus, dând vina pe fosta autoritate de supraveghere a asigurărilor, pe CSA: «CSA-ul nu a făcut nimic 7 ani de zile, nu a supravegheat nimic la nicio societate de asigurări». Adică de ce Parlamentul, dacă se fac astfel de afirmaţii în spaţiul public, a fost chiar o afirmaţie în faţa Parlamentului, nu face o Comisie parlamentară să verifice activitatea ASF-ului. Adică dacă în Germania se poate, în cazul în care preşedintele unei Autorităţi se face că nu vede sau are alte interese… Cazuri similare (din România) sunt interpretate de autorităţi prin tăcere. Noi trebuie să facem ceva, pentru că, în general, investitorii sau stakeholderii pot să facă prevenţie prin diverse semnale pe care le trag public sau către autorităţi”, a mai declarat Dan Paul.

Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR: “Veti vedea cu totii, ca suma de 170 milioane de euro ce lipseste firmei City Insurance, initial vehiculata de catre ASF,  sa fie una extrem de optimista, valoarea reala a fraudei situandu-se la cel putin dublul acestei sume.

Frauda  de sute de milioane de euro de la City Insurance reprezinta cel mai mare tun din ultimii 20 de ani din piata financiara! Populatia inca nu intelege dimensiunea acestei fraude si modul in care va fi afectata.

Societatea de asigurari a vandut peste 80% din asigurarile de buna executie pentru proiecte de infrastructura rutiera, fiecare proiect fiind de ordinul zecilor de milioane de euro. Tot aceasta societate a garantat si in fata Ministerului de Finante ca anumite firme aflate in dificultate vor plati datoriile catre ANAF de ordinul milioanelor de euro, iar de curand, Ministerul de Finante a inceput executarea politelor de asigurare ale firmei City Insurance. Statul roman va primi in urmatoarele 6 luni grave lovituri financiare, cand va constata ca nu va fi despagubit de catre City Insurance, iar paguba de ordinul sutelor de milioane de euro va fi suportata de catre toti cetatenii acestei tari.

Cristian Roșu

Atunci, ne punem intrebarea: Vicepresedintele ASF, Cristian Rosu, direct responsabil de sectorul de asigurari din ASF, pe cine a pazit cu adevarat in toti acesti ani?

Consider ca Parchetul trebuie de urgenta sa investigheze cum  a fost posibil ca vicepresedintele sectorului de asigurari sa transmita catre instantele de judecata scrisori din partea ASF, atunci cand firmei City Insurance i-a fost solicitat falimentul, transmitand instantelor ca firma este solida si indeplineste criteriile de solvabilitate.In acest fel, firma City Insurance a scapat de faliment in ultimii ani. Tot acest vicepresedinte al ASF-ului a transmis public de nenumarate ori, exact ca un magnetofon stricat, ca este exclus ca firma de asigurari sa intre in faliment.

Aceste mesaje care s-au dovedit a fi minicinoase sunt socante pentru ca  aceste declaratii publice produc efecte, fiind transmise de catre vicepresedintele sectorului de asigurari,numit de Parlamentul Romaniei  si nu de tata Floarea care vinde pastarnac in Piata Obor.

Cei peste 1 milion de euro incasati zilnic din RCA atat de City Insurance, cat si de catre Euroins, trebuie sa mearga urgent catre plata daunelor, iar organelle abilitate ale statului roman , trebuie urgent sa invstigheze ceea  ce se intampla ala aceasta societate de asigurari , pentru ca daca in aceasta situatie era cumva o firma de transport , azi erau arestati  cu circul de rigoare .

author avatar
Andrei Coman
847 afisari

11 COMENTARII

  1. Arestați consiliul ASF! Aia sunt Adevărații artizani ai acestei fraude de sute de milioane de euro. Nu e clar ca lumina zilei asta?

  2. Toate urmele duc la vârful ASF. Alo!!!!
    Direcția Naționala Anticorupție!!!
    Mai existați? Sau v-au cumpărat și pe voi City Insurance.

  3. Valentin Ionescu, Cristian Rosu, Nicu Marcu, Radu Petrescu, Florin Golovatic sunt cei vinovați din ASF. Au căzut pe interceptări.

  4. Vinovati sunt si Parlamentarii care numesc la comanda politica toti oamenii nepregatiti in asemenea functii cum e cazul dl Rosu Cristian. Un om fricos si slab pregatit. La facut Golovatic cum a vrut. Mai este si incapatanat si nu asculta nici de Nicu Marcu. Asa toate societatile fac ce vor azi in piata. Achita cand vor si cat vor. Euroins achita si 100 lei/ dosar de dauna. Ce reparatie costa 100 de lei domnule Rosu? Stati sa vedeti ca si la multinationale nu e departe de ce se intampla la City mai ales la Omniasig si Asirom. Domnule Rosu nu poti sa impaci pe toata lumea fara sa aplici legea. Cum un sofer plateste daca greseste in trafic asa si asiguratorul trebuie sa plateasca pe loc pentru cel mai mic abuz. Nu ai inteles asta si e posibil azi sa raspuzi penal. Dumnezeul sa te ajute! Dati macar demisia, ai o sansa sa scapi!

  5. Ar trebui arestati , toti cei care sunt partas la acest jaf , de la statul roman pana la actionarii de la city , inclusiv cei de la asf

  6. ASF este principalul vinovat. ASF trebuia sa SUPRAVEGHEZE PIAȚA DE ASIGURARI. In loc sa facă asta, s-a comportat ca cel mai corupt vameș. A închis ochii și a deschis larg buzunarele.

  7. La pușcărie Rosule!!!!tu și cu smecherii de la city!!!
    Voi vindeți tara asta. Hoților ordinari ce sunteți!!!
    DNA-ule dormi???? DIICOT-ule faci nani???
    Rușine mah, rușine sa va fie

  8. Asta e frauda adevărată când furi de la 8 milioane de asigurări. Asf doarme în ghete. Ziua trece leafa merge.
    Vad ca sunt vreo 2-3 voci în piata care tot critica de mult timp ASF și combinațiile de la CITY dar nicio autoritate nu misca un deget.
    Înțelegem aceasta liniște din partea autorităților ca și cum ar fi și ei participanți la aceasta MEGA FRAUDA.
    Succes la prins hoții de găini ca atat știți sa prindeți voi ăștia de la DNA, DIICOT, DIC, etc.

  9. Sistemul de asigurari românesc este patronat de către MAFIA din ASF.
    DNA, dormi bine, ma? Ai primit și tu bani din frauda de la City?

  10. In orice tara civilizata cei de la City erau arestati dupa ce sa dovedit ca foloseau extrase de banca false. Bine ca autoritatile se duc tot peste cei care achita taxe si impozite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger