AcasăAfaceriBossul Lamborghini: majoritatea producției din acest an s-a vândut deja

Bossul Lamborghini: majoritatea producției din acest an s-a vândut deja

Lamborghini și-a asigurat comenzi pentru 10 luni din capacitatea sa de producție, a declarat  directorul executiv Stephan Winkelmann, prezent la Salonul Auto de la Milano.

Performanța producătorului italian de supermașini vine după redeschiderea economiilor și buzunarelor clienților bogați.

„În ciuda opririi de două luni din cauza pandemiei, Lamborghini a încheiat 2020 ca al doilea cel mai bun an din istorie”, a precizat Winkelmann. Într-adevăr, la Milano, unde au expus 60 de mărci, inclusiv rivalii Ferrari, Porsche și McLaren, s-a văzut un semn de reluare a achizițiilor de mașini scumpe.

Livrările Lamborghini au crescut cu aproape 25% în primul trimestru al acestui an, în timp ce veniturile au depășit 509 milioane de euro.

Însuși Winkelmann a prezentat cel mai performant model Huracan, STO, în fața Domului din Milano, un oraș prosper și, totodată, un hub global al modei.

Lamborghini cheltuie un record de 1,5 miliarde de euro pentru a oferi versiuni hibride plug-in ale fiecărui model până în 2024 și intenționează să lanseze un prim vehicul full electric în a doua jumătate a deceniului.

„În electrificare, trebuie să alegem momentul potrivit, când credem că piața este pregătită,  și atunci putem fi cu adevărat cei mai buni”, a rezumat Winkelmann.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger