AcasăAfaceriBOMBA de la burse: Elon Musk, pregătit să-şi vândă acţiunile de la...

BOMBA de la burse: Elon Musk, pregătit să-şi vândă acţiunile de la Tesla!

elon muskBOMBA de la burse: Elon Musk, pregătit să-şi vândă acţiunile de la Tesla!

Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a anunțat că va vinde acțiunile Tesla dacă ONU poate dovedi că banii pot rezolva problema foametei la nivel mondial.

Această decizie a vizionarului din hi-tech vine după ce directorul Programului Alimentar Mondial – agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite – , David Beasley, a spus că bogații lumii ar putea rezolva problema foametei la nivel mondial.

Elon Musk cere date concrete

6 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe cei 42 de milioane de oameni care literalmente vor muri dacă nu ajungem la ei. Nu este complicat”, a spus oficialul ONU.

Cum a reacţionat Musk? El a acceptat provocarea: să i se dovedească cum va rezolva această problemă suma respectivă, iar el va vinde acțiunile Tesla și se va ocupa imediat de acest aspect.

Dacă WFP (Programul Alimentar Mondial) poate descrie aici, la acest mesaj de Twitter, exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și o voi face”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Musk, avere de 289 de miliarde de dolari

Conform celor mai recente date, inventatorul Tesla are o avere netă de 289 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că depășește valoarea de piață de 272 de miliarde de dolari a ExxonMobil (XOM), compania asociată cu industria combustibililor fosili pe care încearcă să o distrugă.

Musk a scris într-un e-mail pentru Forbes că intenționează să-i trimită lui Jeff Bezos un memento sub forma unei medalii de argint și a unei statui cu cifra 2: „Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei „2”, împreună cu o medalie de argint”.

author avatar
Andrei Ștefan